Η αγωνιστική κίνηση των τμημάτων υποδομής του Παναιγιναϊκού.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 52-71 από την Ε.Α Νίκαια γνώρισε το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού για την 2η αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του Σπύρου Κάτσα στο ντέρμπι του γ' ομίλου καθώς οι δύο χθεσινοί αντίπαλοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα, ανέδειξε δικαίως νικητές τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι για σχεδόν 38 λεπτά παιχνιδιού έπαιζαν πίεση με παγίδες, εγκλωβίζοντας τους αντίστοιχους του Παναιγιναϊκού, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ακολουθήσουν τις ανάγκες του παιχνιδιού. Το άκρως ανταποδοτικό σύστημα των νικαιωτών αλλά και η εμπειρία, ήταν τα δύο συστατικά της νίκης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν εξαιρετική απόδοση στα δύο πρώτα δεκάλεπτα της αναμέτρησης. Το 21-12 του α' δεκαλέπτου έδειξε την ποιότητα των παικτών της Νίκαιας, με την β' περίοδο να ξεκαθαρίζει η υπόθεση νίκη. Οι φιλοξενούμενοι με όπλο την πολυφωνία στην επίθεση αλλά και την συνοχή τους στην άμυνα, κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι με 44-21, με το ματς πλέον να έχει ξεκάθαρο οδηγό. Το γ' και δ' δεκάλεπτο ήταν πιο ανταγωνιστικό, καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, βγάζοντας κάποιες φάσεις που έδειξε πως οι προπονήσεις θα φέρουν την απαιτούμενη βελτίωση στην συνέχεια. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Σπύρου Κάτσα παρά την απογοήτευσή τους για την μεγάλη διαφορά στο σκορ του α' ημιχρόνου, έπαιξαν κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ με αποτέλεσμα να πάρουν το χειροκρότημα των φιλάθλων του νησιού. Πρώτος σκόρερ για τους νησιώτες ο Χρήστου με 21, για να ακολουθήσουν Βουλγαράκης και Γκούρι με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα. Τα δεκάλεπτα 12-21, 9-23, 17-15 και 14-12.

Παναιγιναϊκός (Κάτσας,Στρατηγός): Μαρίνος 5, Χρήστου 21, Γκούρι 10, Αβντουλαϊ, Κώτσης, Βουλγαράκης 14, Ροδίτης, Στρατηγός, Σάββας, Κάσσης 2, Κουκούμης

Πρεμιέρα με ήττα για τις Κορασίδες Β' του Παναιγιναϊκού, καθώς τα κορίτσια του Φίλιππου Τζίτζη ηττήθηκαν από τα αντίστοιχα της Φιλοθέης Μαγούλας με 48-42 για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό της Ελευσίνας (ΔΑΣΚΑΛ) ήταν ντέρμπι από το πρώτο κιόλας λεπτό, με τις γηπεδούχες τελικά να χαμογελούν στο τέλος. Σε ένα κακό βάση σκορ α' δεκάλεπτο, αφού οι δύο ομάδες πέτυχαν από 6 πόντους, οι δύο προπονητές προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν τις αντίστοιχες άμυνες, ώστε να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Παναιγιναϊκός χωρίς στην σύνθεσή του την Βιολέτα Λορέτζο, και την Μαρία Μοίρα να παίζει ελάχιστα λόγω τραυματισμού, εμφάνισε κάποια κενά στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα η Φιλοθέη να το εκμεταλλευτεί και να ξεφύγει με 21-13 μετά από 20 λεπτά αγώνα. Στα προβλήματα απουσιών της νησιώτικης ομάδας ήρθαν να προστεθούν τα τέσσερα φάουλ της Μπόγρη στα 5 πρώτα λεπτά του αγώνα, με την νεαρή αθλήτρια να μη μπορεί να παίξει πιο ελεύθερα στην συνέχεια. Το γεγονός του καταλογισμού των τεσσάρων φάουλ της Μπόγρη από τους διαιτητές, έφερε τους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού να διαμαρτύρονται έντονα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο γ' δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και με σκορ 15-9, μείωσαν στους 2 (30-28), με το παιχνίδι ουσιαστικά να ξεκινάει από την αρχή. Με το ξεκίνημα της δ' περιόδου, ο Παναιγιναϊκός ισοφάρισε σε 30-30, αλλά από το σημείο αυτό και μετά έκανε την εμφάνισή της η κούραση. Τέσσερα χαμένα λέι απ και τέσσερις βολές στο σίδερο, επέτρεψαν στην ομάδα της Μαγούλας να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ, το οποίο κράτησε μέχρι την τελική κόρνα της γραμματείας. Τα δεκάλεπτα 6-6, 15-7, 9-15 και 18-14.
Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Μοίρα 2, Μπόγρη 8, Παντελάρου Ν, Παντάκ 10, Βλάχου, Τζουρά 11, Χαλδαιάκη, Παντελάρου Μ, Καλέμι 4, Ξηροτύρη 5, Καρατζά, Ζαχαρίου 2.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png