Παναιγιναϊκός-Απόλλων Πειραιά - Μοσχάτου 73-57. Για την 4η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Παναιγιναϊκός επικράτησε με 73-57 του Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου, πετυχαίνοντας την 2η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή. Η αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της Δ' ΕΣΚΑΝΑ που διεξήχθη στο κλειστό των Μεθάνων ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική αντίδραση των καλαθοσφαιριστών του νησιού, προηγήθηκαν με το τέλος του α' δεκαλέπτου με 23-12. Η εικόνα του Παναιγιναϊκού άλλαξε στο β' δεκάλεπτο, καθώς αφού πρώτα πήρε τον έλεγχο στα αμυντικά ριμπάουντ, με μπροστάρη στην επίθεση τον Χρήστο Χαρατσή, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στο -5 (28-33, ημίχρονο) από το -17 του 12ου λεπτού.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Η αντεπίθεση του Παναιγιναϊκού ήταν πλέον ολοφάνερη, με την συνέχεια να είναι εντυπωσιακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της α' περιόδου, ο Σπύρος Κάτσας τραυματίστηκε στον αγκώνα μετά από ένα άτσαλο πέσιμο, με αποτέλεσμα να σκιστεί ελαφρώς ο αγκώνας του. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής του Παναιγιναϊκού, αναγκάστηκε να μείνει εκτός αγώνα καθ' όλη την διάρκεια του β' δεκαλέπτου, και όταν του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, γύρισε στο παρκέ στο 23ο λεπτό. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην γ' περίοδο, με την ομάδα του Παναιγιναϊκού να φέρνει την ισορροπία, μέσα στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα. Στο σημείο αυτό και έπειτα, αναλαμβάνουν στο σκοράρισμα οι Χαρατσής και Κάτσας, με τον τελευταίο παρά τον τραυματισμό του να κάνει εκπληκτικά πράγματα στο παρκέ. Το 20-9 των κυανοκίτρινων της Αίγινας στην γ' περίοδο, δείχνει την απόλυτη αποφασιστικότητα των νησιωτών να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Με εκπληκτικό κατά διαστήματα μπάσκετ και με τον Χαρατσή να 'εκτελεί' στην πραγματικότητα τον αντίπαλο, ο Παναιγιναϊκός πλέον γίνεται το απόλυτο αφεντικό του ματς. Το σκορ μετά από 30 λεπτά αγώνα έχει γίνει πλέον 48-42, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται ολοκληρωτικοί στην δ' περίοδο και τους φιλοξενούμενους του Απόλλωνα να μη έχουν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν. Η δ' περίοδος ξεκινάει με τρίποντο του νεαρού Νίκου Τζίτζη, και εκεί όλα δείχνουν να παίρνουν τον δρόμο τους. Με τους Ψωμιάδη και Ξυδούς να είναι οι κυρίαρχοι των αιθέρων, και τους υπολοίπους να σκοράρουν κατά ριπάς, αναγκάζουν τους αντίστοιχους του Απόλλωνα να πετάξουν πρόωρα λευκή πετσέτα. Το 25-15 της δ' περιόδου, έφερε το τελικό 73-57 για τον Παναιγιναϊκό, με την νησιώτικη ομάδα να φτάνει στην 2η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού οι Χρήστος Χαρατσής και Σπύρος Κάτσας. Ο 24χρονος γκαρντ ήταν εκπληκτικός, και τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους με 5 τρίποντα. Από την άλλη ο 23χρονος Σπύρος Κάτσας, όχι μόνο δεν έδειξε να πτοείται από τον τραυματισμό του στο τέλος του α' δεκαλέπτου, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, σημείωσε 21 πόντους με 2 τρίποντα. Τα δεκάλεπτα 12-23, 16-10, 20-9 και 25-15. Το συγκρότημα του Δημήτρη Καρανδρέα πλέον κοιτάζει με άλλο μάτι την συνέχεια, με το ματς που ακολουθεί να αποτελεί ακόμα ένα δυνατό τεστ. Αντίπαλος των νησιωτών οι Κυρίαρχοι Παλαιάς Κοκκινιάς, οι οποίοι φιγουράρουν στην 1η θέση της βαθμολογίας, και δείχνουν αρκετά δυνατοί φέτος.

Παναιγιναϊκός (Καρανδρέας): Γρυπαίος 3 (1), Γκίκας, Κάτσας 21 (2), Χαρτοφύλαξ, Χριτοδούλου 5, Ξυδούς 5, Γαϊτάνος 4, Ψωμιάδης 2, Φλέσσας, Χαρατσής 30 (5), Τζίτζης 3 (1), Στρατηγός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png