Το αγωνιστικό διήμερο των τμημάτων υποδομής του Παναιγιναϊκού.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 49-35 από τον Κορυδαλλό γνώρισε το Σάββατο ο Παναιγιναϊκός για το πρωτάθλημα των κορασίδων της ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι που έγινε στο ανοικτό της Αίγινας σε γενικές γραμμές ήταν καλό, με την ομάδα του Κορυδαλλού να επιβεβαιώνει την αήττητη μέχρι τώρα πορεία της, και την πρωτιά στην βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των γηπεδούχων αλλά και την εκπληκτική εμφάνιση της 15χρονης Δρένη, η οποία πέτυχε 20 πόντους και ήταν ουσιαστικά η 'αιχμή του δόρατος' για την κορυδαλλιώτικη ομάδα. Στα αγωνιστικά, το α' δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις φιλοξενούμενες να μπαίνουν καλύτερα και τις αντίστοιχες του Φίλιππου Τζίτζη να ψάχνουν τα πατήματά τους. Σκορ 1ης περιόδου 9-12 για τον Κορυδαλλό, με την συνέχεια να είναι ανάλογη.

Στην 2η περίοδο και με την Δρένη σε εξαιρετική κατάσταση, οι φιλοξενούμενες με επιμέρους σκορ 16-8, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενες με 28-17, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα της Αίγινας. Οι νεαρές αθλήτριες του νησιού προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά στην συνέχεια, και βρέθηκαν στο -4 στα μέσα της 3ης περιόδου. Δυστυχώς όμως στο σημείο αυτό, ανέλαβε και πάλι δράση η νεαρή Δρένη, η οποία με συνεχόμενα καλάθια, ξανάφερε την ομάδα της σε θέση ισχύος. Ο Παναιγιναϊκός πέραν από την ανωτερότητα του αντιπάλου, δεν είχε και σε καλή μέρα και αρκετές παίκτριες του. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Μοίρα, όσο και η Τζουρά και η Μπόγρη, αποβλήθηκαν με 5 φάουλ. Στο 4ο δεκάλεπτο με το ματς πλέον να έχει κριθεί, έκανε την εμφάνισή της και η κούραση, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες να πάρουν και την τελική διαφορά των 14 πόντων. Τα δεκάλεπτα 9-12, 8-16, 12-10 και 6-11.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Μοίρα 5, Μπόγρη 8, Καλέμι, Παντελάρου, Παντάκ 5, Καρατζά, Λορέτζο 3, Λαλάι, Ξυροτήρη 10 (2), Τζουρά 4, Ζαχαρίου, Βλάχου.

Εντός έδρας νίκη για το προμίνι του Παναιγιναϊκού για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα της Αίγινας επικράτησε με σκορ 49-29 του Φοίνικα Πειραιά, μετά από μια σπουδαία εμφάνιση. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του νησιού μετά από ένα μέτριο α' δεκάλεπτο, ανέβασαν στροφές με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια άνετη νίκη. Οι δύο ομάδες παρουσίασαν πολύ όμορφο θέαμα στο ανοικτό της Αίγινας, με αποτέλεσμα να κερδίσουν στο τέλος το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες. Τα δεκάλεπτα 8-9, 19-3, 13-12 και 9-5.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Άρσος 1, Μακρογιάννης 12, Κορναράκης, Πιπίνης 6, Καλομοίρης 5, Μποτσίβαλης Π. 4, Πετρίτης 4, Καλαμάκης 9, Γκρινέζος 2, Μποτσίβαλης Γ. 2, Αλυφαντής 4, Καλέας, Γελαδάκης, Τάφα, Τζίτζης, Χαντζηκωνσταντίνου, Κατσούλης.

Σε ένα άκρως συναρπαστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ανοικτό της Αίγινας, ο Παναιγιναϊκός επικράτησε με 51-48 του Ατρόμητου Πειραιά για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν με 14-5 στο α' δεκάλεπτο. Στην β' περίοδο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν την ομάδα του Σπύρου Κάτσα και με επιμέρους σκορ 16-11, μείωσαν στο ημίχρονο σε 25-21. Στην 3η περίοδο η απόδοση των φιλοξενούμενων ανέβηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το 9-0 σερί να φέρει το ματς προσωρινά στην ισοπαλία, με τον Παναιγιναϊκό να φτάνει στο 33-31 με την λήξη του γ' δεκαλέπτου. Με το παιχνίδι πλέον να βρίσκεται στην 'κόψη του ξυραφιού', αφού οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ανέλαβαν δράση οι Χρήστου και Γκούρι, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του ματς, με 2/2 βολές ο πρώτος, και καλάθι δύο πόντων ο τελευταίος, έφεραν την νησιώτικη ομάδα μια ανάσα από την νίκη. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι του Ατρομήτου ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων, με τον Χρήστου και πάλι με δύο βολές να σημειώνει το 51-48, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή στην τελευταία φάση, επιχείρησαν να στείλουν με τρίποντο το παιχνίδι στην παράταση, αλλά δυστυχώς για αυτούς αστόχησαν και έτσι ο Παναιγιναϊκός έφτασε σε μια σπουδαία νίκη. Εξαιρετική εμφάνιση πέραν του Χρήστου ο οποίος πέτυχε 19 πόντους και ήταν καθοριστικός στο τέλος, σημείωσαν και οι Γκούρι με 10,  Βουλγαράκης με 11 και 1 τρίποντο. Τα δεκάλεπτα 14-5, 11-16, 8-10 και 18-17.

Παναιγιναϊκός (Κάτσας, Στρατηγός): Κώτσης 2, Ροδίτης, Χρήστου 19, Γκούρι 10, Μαρίνος, Σαραντόπουλος, Βουλγαράκης 11 (1), Αβντουλάι 2, Κάσσης 2, Στρατηγός 5,


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png