Το αγωνιστικό διήμερο των τμημάτων υποδομής του Παναιγιναϊκού.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Θύμα απρόσμενης εξέλιξης έπεσε το Σάββατο το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού, καθώς αν και προηγήθηκε με 11 πόντους της Αμφιάλης στο α' δεκάλεπτο (12-23) και 15 πόντους στις αρχές της γ' περιόδου, κατάφερε να χάσει το ματς με 59-56, έχοντας ένα όπως αποδείχτηκε καταστροφικό δ' δεκάλεπτο. Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους κόκκινους της Αίγινας, οι οποίοι με πολυφωνία στην επίθεση, με πολλά κλεψίματα και ανάλογους αιφνιδιασμούς, προηγήθηκαν στο 10 με 23-12. Με αιχμές του δόρατος τους Κάσση, Βουλγαράκη, Γκούρι και Χρήστου, ο Παναιγιναϊκός ήταν εντυπωσιακός και στην β' περίοδο, με το 17-15 να τους στέλνει στα αποδυτήρια στο +13 (40-27), θέτοντας γερές βάσεις για το διπλό.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Η γ' περίοδος ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό για τους νησιώτες, οι οποίοι ανέβασαν τη διαφορά στους +15, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στην συνέχεια σε 46-54, το οποίο ήταν το σκορ μετά από 30 λεπτά αγώνα. Από το 31ο λεπτό της αναμέτρησης τα πάντα άλλαξαν για την ομάδα του Σπύρου Κάτσα, αφού η κούραση των νεαρών καλαθοσφαιριστών του Παναιγιναικού του οδήγησε σε πολλά λάθη, αλλά και πολλά χαμένα σουτ μέσα από την ρακέτα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να το εκμεταλλευτούν. Οι αργές επιστροφές των φιλοξενούμενων, έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες της Αμφιάλης όχι μόνο να μειώσουν, αλλά και να προσπεράσουν στο σκορ. Στα 21 δευτερόλεπτα πριν τα 40 και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 3, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν, με τους διαιτητές σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναιγιναικού να μη δίνουν το αντιαθλητικό που υπέπεσαν οι γηπεδούχοι. Στην συνέχεια οι παίκτες του Κάτσα αστόχησαν σε 4 βολές, αστοχούν σε τρίποντο του Μαρίνου, για να έρθει ο Γκούρι στα 6 δευτερόλεπτα να μειώνει στον πόντο (57-56). Στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι ευστοχούν σε δυο βολές, κάνοντας το 59-56, με τον Γκούρι να επιχειρεί από το κέντρο να στείλει το ματς στην παράταση, με την μπάλα όμως να βρίσκει στεφάνη. Το τελικό 59-56 και η απίστευτη εξέλιξη του παιχνιδιού αφήνει μια πικρία στην ομάδα του νησιού η οποία αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς και ήταν κυρίαρχη για 30 λεπτά, δεν κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο από το γήπεδο της Αμφιάλης. Τα δεκάλεπτα 12-23, 15-17, 19-14 και 13-2.

Παναιγιναικός (Κάτσας): Λέκκας, Σαραντόπουλος, Αβντουλάι, Μαρίνος, Χρήστου 10, Βουλγαράκης 10, Κότσης 4, Κάσσης 14, Στρατηγός 6, Γκούρι 12.

Σε ένα ματς με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Παναιγιναϊκό, οι κορασίδες του νησιού επικράτησαν με σχετική άνεση με 57-31 του Πήγασου στον Κορυδαλλό για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Τα κορίτσια του Φιλίππου Τζίτζη παίζοντας κατά διαστήματα ολοκληρωτικό μπάσκετ, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντίστοιχες του Πήγασου και έφυγαν με την νίκη από το κλειστό του Κορυδαλλού. Από το 1ο κιόλας λεπτό φάνηκαν οι διαθέσεις της νησιώτικης ομάδας, η οποία προηγήθηκε με 14-5 στο 10ο λεπτό. Ίδια εικόνα και στην β' περίοδο με τις ταλαντούχες αθλήτριες της Αίγινας να φτάνουν στο +22 (11-33) με την λήξη του ημιχρόνου. Η μεγάλη διαφορά έδωσε το δικαίωμα στον Φίλιππο Τζίτζη να ρίξει στον αγώνα και τις μικρότερες ηλικιακά παίκτριες του Παναιγιναικού, οι οποίες έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Η λήξη της γ' περιόδου βρήκε τον Παναιγιναικό στους +23, με την συνέχεια να είναι τυπική. Το τελικό 57-31 κρίνεται απολύτως δίκαιο για την νησιώτικη ομάδα, αφού η αδύναμη ομάδα του Πήγασου Κορυδαλλού δεν ήταν ικανή για κάτι καλύτερο. Η Παντάκ με 16 και η Τζουρά με 15, ήταν οι πρώτοι σκόρερ του αγώνα. Τα δεκάλεπτα 5-14, 6-19, 11-12 και 9-12.

Παναιγιναικός (Τζίτζης): Μοίρα 6, Μπόγρη 6, Καλέμι, Παντελάρου, Παντάκ 16 (1), Καρατζιά 2, Λορέτζο 4, Λαλάι, Ξυροτήρη 8,  Τζουρά 15, Ζαχαρίου, Βλάχου.

Την 3η του νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχε σήμερα το προμίνι του Παναιγιναϊκού, επικρατώντας του Πορφύρα εκτός έδρας με 55-24. Οι νεαροί αθλητές του Φίλιππου Τζίτζη παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ, κατάφεραν για ακόμα μια φορά να δείξουν το αστείρευτο ταλέντο τους και να φτάσουν στην κατάκτηση ακόμα μίας νίκης στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Εξαιρετική αμυντική αντίδραση και πολυφωνία στην επίθεση, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της νησιώτικης ομάδας, η οποία έδειξε από την αρχή πως είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Τα δεκάλεπτα 2-6, 6-21, 5-18, 11-10.
Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Άρσος 2, Καλομοίρης 6, Μακρογιάννης 10, Μποτσίβαλης Π. 2, Πετρίτης 7, Μποτσίβαλης Γ. 2, Καλαμάκης 12 (1), Γκρινέζος 2, Αλυφαντής 8, Τζίτζης, Καλέας, Πιπίνης, Κατσούλης, Λέκκας, Λάκκος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png