Οι αγώνες μπάσκετ του ανδρικού και γυναικείου τμήματος του Παναιγιναϊκού.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης - Video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την 5η του νίκη στο πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ πανηγυρίζει ο Παναιγιναϊκός επί των ουραγών στην βαθμολογία Απρόβλεπτων με 57-50 για την 11η αγωνιστική. Το συγκρότημα του Δημήτρη Καρανδρέα πήρε το διπλό στο ΔΑΚ Κορυδαλλού με σβηστές μηχανές και πλέον ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 16-11. Στην β' περίοδο οι καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού αν και με μερικές αδυναμίες στην άμυνα, έφτασαν τελικά στο +7 αφού το ταμπλό μετά από 20 λεπτά αγώνα, έδειχνε το 25-32. Στην γ' περίοδο οι νησιώτες έλεγχαν πλήρως το ρυθμό, χωρίς βέβαια να εντυπωσιάζουν. Οι Απρόβλεπτοι εμφάνισαν πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κρατούν το υπέρ τους σκορ με σχετική άνεση. Το 11-14 της περιόδου έφερε τον Παναιγιναϊκό στο +10 (46-36), με την συνέχεια να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Στη δ' περίοδο και με την ομάδα της Αίγινας να χαλαρώνει, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πλησιάσουν το σκορ, αλλά σε καίρια σημεία οι καλαθοσφαιριστές του coach Καρανδρέα, κράτησαν το προβάδισμα. Το 14-11 των γηπεδούχων στο δ' δεκάλεπτο, απλά έριξε την διαφορά στο -7, με το 57-50 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Τρεις καλαθοσφαιριστές των κυανόλευκων είχαν από 13 πόντους. Ο λόγος για τους Κάτσα, Ξυδούς και Χαρτοφύλαξ, με τον Ξανθάκη από τους γηπεδούχους να πετυχαίνει 22 πόντους. Τα δεκάλεπτα, 11-16, 14-16, 11-14 και 14-11. Πλέον στον Παναιγιναϊκό κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι με την Νέα Σμύρνη στο κλειστό των Μεθάνων. Μία πιθανή νίκη κόντρα στην πάντα δυνατή ομάδα της Νέας Σμύρνης, θα δώσει την ώθηση για ακόμα καλύτερα πράγματα για το συγκρότημα του Δημήτρη Καρανδρέα.

Παναιγιναϊκός (Καρανδρέας, Μαρίνος): Χελιώτης 1, Γκίκας, Γρυπαίος 2, Γαϊτάνος, Ψωμιάδης 4, Χριστοδούλου 9, Κάτσας 13 (1), Ξυδούς 13, Καλέμι, Τζίτζης Νίκος 2, Χαρτοφύλαξ 13 (1).

Την ήττα με 56-51 από τον Πήγασο στο ΔΑΚ Κορυδαλλού γνώρισε το γυναικείο τμήμα του Παναιγιναϊκού για την 10η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του Νίκου Ποτόσογλου το οποίο έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία, πέραν από την αρκετά δυνατή ομάδα του Κορυδαλλού, είχε να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα, τόσο η Βασιλακοπούλου όσο και η Περπερίδου, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις ενοχλήσεις που είχαν με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον πάγκο με τον νεαρό coach να μη μπορεί να τις ρίξει στη μάχη. Σε αυτά τα προβλήματα ΄'ηρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός της Παπασωτηρίου στο δ' δεκάλεπτο. Η ταλαντούχα αθλήτρια του Παναιγιναϊκού υπέστη διάστρεμμα, το οποίο την ανάγκασε να δει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο. Η φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Παναιγιναϊκό, σημειώθηκε στο δ' δεκάλεπτο μετά από φάουλ της Ηρακλείας Μπακομήτρου, το οποίο χρεώθηκε ως αντιαθλητικό από τους διαιτητές. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Ποτόσογλου να διαμαρτυρηθεί, με την διαιτητή να τον χρεώνει με τεχνική ποινή. Η έμπειρη play maker ρώτησε την διαιτητή τον λόγο για την υπόδειξη τόσο του αντιαθλητικού φάουλ, όσο και για την τεχνική ποινή στον προπονητή της, με την τελευταία να την χρεώνει και εκείνη με τεχνική ποινή.  Όπως είναι λογικό κάπου εκεί κρίθηκε το ματς, με τις γηπεδούχες να φτάνουν στο 56-51 και στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Πήγασο, ο οποίος προηγήθηκε 13-8 στο δεκάλεπτο και 29-20 στο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενες της Αίγινας αντέδρασαν στη συνέχεια, κατάφεραν να μειώσουν σε 45-38 με την λήξη της γ' περιόδου, αλλά παρά την σχετικά καλή εικόνα του δ' δεκαλέπτου, η στιγμή του αντιαθλητικού φάουλ και των δύο τεχνικών ποινών, έκρινε την αναμέτρηση. Τα δεκάλεπτα 13-8, 16-12, 16-18 και 11-13.

Παναιγιναϊκός (Ποτόσογλου): Γκοτσούλια, Μπακομήτρου Ηρακλεία 3, Μπακομήτρου Ράνια, Μπόγρη Μαρίνα 8, Κλήμη, Περπερίδου, Βασιλακοπούλου, Λούβαρη, Ουκτέμπορ 25, Παπασωτηρίου 15 (1), Σοφιανού, Τζουρά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png