Οι αγώνες μπάσκετ του ανδρικού και γυναικείου τμήματος του Παναιγιναϊκού.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Πολύ μεγάλη νίκη ένα όψη συνέχειας για τον Παναιγιναϊκό για το πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Το νησιώτικο συγκρότημα επικράτησε με 69-58 της Νέας Σμύρνης στα Μέθανα, και πλέον κοιτάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής ήταν εξαιρετικό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους, με το τελικό αποτέλεσμα να έρχεται με σχετική ευκολία. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ο Χαρατσής με 19 πόντους με 5 τρίποντα, με άξιους συμπαραστάτες στην επίθεση Κάτσα και Ψωμιάδη να σημειώνουν από 18 και 10 πόντους αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και αφού πρώτα 'επνιξαν' τον αντίπαλο στην άμυνα τους, με πολυφωνία στην επίθεση προηγήθηκαν με 21-13 στο α' δεκάλεπτο. Στη συνέχεια, και όσο περνούσαν τα λεπτά οι καλαθοσφαιριστές του νησιού ήταν όλο και πιο απολαυστικοί, με τους αντίστοιχους της Νέας Σμύρνης να μη μπορούν να ακολουθήσουν.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal




Το 12-8 της β' περιόδου ανέβασε την διαφορά στους +12 (33-21), με την κατάσταση να είναι πλέον δύσκολο να αλλάξει , σύμφωνα με την εικόνα που έδειχναν οι δυο αντίπαλοι. Ειδικά μετά και την ολοκλήρωση της γ' περιόδου, με τον Παναιγιναικό να βρίσκεται μπροστά με 15 πόντους (55-40), το κατά τα άλλα ντέρμπι της αγωνιστικής μετατράπηκε σε έναν υγιεινό περίπατο για τους νησιώτες. Στην δ' περίοδο οι παίκτες του Αγγελάκη προσπάθησαν να ανακάμψουν αλλά η διαφορά ασφαλείς που είχε ο Παναιγιναϊκός, αλλά και ο λίγος χρόνος που απέμενε, δεν τους το επέτρεψαν. Το τελικό 69-58 σύμφωνα με την εικόνα των δυο μονομάχων κρίνεται απολύτως δίκαιο, αφού ο Παναιγιναικός ήταν ολοκληρωτικός στο παιχνίδι του.

Παναιγιναικός (Καρανδρέας, Ποτόσογλου): Χελιώτης, Γκίκας, Τριμπονιάς, Γαϊτάνος 6 (1), Ψωμιάδης 10, Χαρατσής 19 (5), Κάτσας 18 (1), Βουλγαράκης, Τζίτζης 7, Καλέμι 7, Χαρτοφύλαξ 3.
Την ήττα με 59-46 από τον πρωτοπόρο και αήττητο Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης γνώρισε ο Παναιγιναϊκός για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του Ποτόσογλου πάλεψε την εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση έως το τέλος, δείγμα του ότι τα πράγματα σύμφωνα με την περασμένη χρονιά, έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Η αποστολή για την ομάδα των γυναικών της Αίγινας ήταν εξ αρχής δύσκολη, καθώς η Αργυρούπολη πέραν του ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα χωρίς απώλεια, διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο, με πολύ καλές αθλήτριες. Από την άλλη, ο νησιώτικος σύλλογος κόντρα στο απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, ήταν αρκετά ανταγωνιστικός. Στους πρωταγωνιστές της ομάδας του νησιού οι Παπασωτηρίου (16π), Ουκτέμπορ (14π), Γκοτσούλια (6π) και Ηρακλεία Μπακομήτρου (5π). Τα δεκάλεπτα 12-14, 5-20, 15-9 και 14-16. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό των Μεθάνων, ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής.

Παναιγιναϊκός (Ποτόσογλου, Λορέντζος): Παπασωτηρίου 16 (1), Ουκτέμπορ 14 (2), Μπόγρη 5, Γκοτσούλια 6 (2), Μπακομήτρου Ηρακλεία 5 (1), Λούβαρη, Μπακομήτρου Ράνια, Κλήμη, Ξυροτήρη, Σοφιανού, Στουραϊτη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png