Νίκες για τις γυναίκες και προμίνι, ήττα για κορασίδες του Παναιγιναϊκού.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για το γυναικείο τμήμα του Παναιγιναϊκού στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας της ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα της Αίγινας επικράτησε του Πορφύρα με 38-27 με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Μαρίνα Μπόγρη η οποία σημείωσε 15 πόντους. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησε η μερική αστοχία και τον δυο, ο Παναιγιναϊκός σαφώς ανώτερος, δεν δυσκολεύτηκε να φύγει με το διπλό και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Η α' περίοδος βρήκε την νησιώτικη ομάδα μπροστά με το ισχνό 9-6. Στο β' δεκάλεπτο το συγκρότημα του coach Ποτόσογλου με πιεστική άμυνα ανάγκασε τους γηπεδούχους να υποπέσουν σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πλησιάσουν στο σκορ. Με σκορ δεκαλέπτου 8-6, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 17-12. Το εντυπωσιακό δεκάλεπτο για τον Παναιγιναικό ήταν ξεκάθαρα το 3ο, αφού από την μια η ολοκληρωτική άμυνα σε συνδυασμό την πολυφωνία στην επίθεση, έφερε το 10-0 των φιλοξενούμενων, με την υπόθεση νικητής να ξεκαθαρίζει. Η δ' περίοδος ξεκίνησε με τον Παναιγιναϊκό να προηγείται με 15 πόντους διαφορά (27-12) με την συνέχεια να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Οι γηπεδούχες προσπάθησαν να φανούν πιο ανταγωνιστικές, μάλιστα σημείωσαν περισσότερους πόντους απ ότι είχαν σημειώσει συνολικά στα προηγούμενα τρία δεκάλεπτα, αλλά είχαν απέναντι έναν Παναιγιναικό ο οποίος δεν έδειξε διατεθειμένος να γκρεμίσει ότι έχτισε από την αρχή του ματς. Το 15-11 του Πορφύρα απλά έριξε την διαφορά με τον νησιωτικό σύλλογο να φτάνει με σχετική άνεση στο 38-27. Η νίκη επισκιάστηκε από τον τραυματισμό της Ουκτέμπορ στο τέλος της γ' περιόδου. Η ταλαντούχα αθλήτρια του Παναιγιναικού τραυματίστηκε στο γόνατο και θα υποβληθεί σήμερα στις απαραίτητες εξετάσεις, με τους ανθρώπους του συλλόγου να ευελπιστούν ότι δε θα είναι κάτι σοβαρό. Τα δεκάλεπτα 6-9, 6-8, 0-10, 15-11. Παναιγιναϊκός (Ποτοσογλου): Γκοτσούλια 2,   Μπακομήτρου Ηρ. 1, Μπακομήτρου Ρ, Παπασωτηρίου 9 (1), Μπόγρη Μαρίνα 15, Κλήμη, Λούβαρη 2, ΐΒασιλακοπούλου, Στουραϊτη, Περπερίδου 2, Ουκτέμπορ 7.

Την ήττα με το βαρύ 66-26 από τον Κορυδαλλό γνώρισαν οι κορασίδες του Παναιγιναικού στο ματς που διεξήχθη στο ΔΑΚ του Κορυδαλλού. Τα νεαρά κορίτσια του Γιώργου Γκίκα παραδόθηκαν στις ορέξεις των αντίστοιχων του Κορυδαλλού, μια ομάδα σαφώς πιο δυνατή σε όλους τους τομείς. Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν αρκετά καλά το παιχνίδι βάζοντας δύσκολα στις γηπεδούχες. Το α' δεκάλεπτο έληξε με τον Κορυδαλλό να προηγείται με 12-10, με την συνέχεια όμως να του ανήκει ολοκληρωτικά. Με σκορ β' δεκαλέπτου 19-7 οι κόκκινοι πήγαν στο ημίχρονο με το υπέρ τους 31-17 με το ματς να δείχνει πρόωρο τέλος. Το 19-5 της γ' περιόδου σε συνδυασμό με το 16-4 της δ' περιόδου, έφερε το φυσιολογικό 66-26 για τους γηπεδούχους. Ο τεχνικός του Παναιγιναϊκού παρά την ήττα έδειξε ικανοποιημένος για κάποιες καλές φάσεις που έκαναν οι αθλήτριες του στο παιχνίδι, ενώ ζήτησε προσήλωση γιατί ακολουθούν πολλά και δύσκολα παιχνίδια.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Καρατζιά, Μπόγρη Μαρία 6, Σοφιανού 4, Λαλάι, Ντότσικα, Βλάχου, Παντάκ, Ξυροτήρη 5, Τζουρά 11, Ζαχαρίου.

Άλλη μια νίκη και μάλιστα εκτός έδρας για το εντυπωσιακό φέτος προμίνι. Η νησιώτικη ομάδα επικράτησε πιο εύκολα απ'οτι δείχνει το τελικό 57-40 του Φοίνικα Πειραιά για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νεαροί αθλητές του Φιλίππου Τζίτζη ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς και προηγήθηκαν με 18-8 στο α' δεκάλεπτο και 41-18 στο ημίχρονο. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε για τους νησιώτες, με τους γηπεδούχους να δείχνουν μερική ανάκαμψη και να μειώνουν στο 30 σε 29-45, αλλά ήταν αδύνατο βάση της γενικής εικόνας των δυο να φτάσουν σε κάτι καλύτερο. Το τελικό 57-40 κρίνεται απολύτως δίκαιο με την ομάδα του Παναιγιναϊκού να συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Τα δεκάλεπτα 8-18, 10-23, 11-4, 11-12.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος 2, Μακρογιάννης 10, Κουτσούκης, Μποτσιβάλης Π. 5, Πετρίτης 8, Καλαμάκης 11, Γκρινέζος, Μποτσιβάλης Γ, Τζίτζης 13, Αλυφαντής, Τάφα 2.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png