Το αγωνιστικό διήμερο του Παναιγιναϊκού.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 53-72 από την Α.Ε Ρέντη γνώρισε ο νεανικός Παναιγιναϊκός για την 19η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα του Δημήτρη Καρανδρέα αγωνίστηκε για ακόμα ένα ματς με πολλές απουσίες και με αρκετούς νεαρούς παίκτες στην σύνθεσή του, με αποτέλεσμα αν και αρκετά ανταγωνιστική στην αρχή να καταρρεύσει στην συνέχεια. Η αναμέτρηση του κλειστού του Ρέντη ξεκίνησε με χαρακτήρα ντέρμπι, με τους γηπεδούχους οι οποίοι βρίσκονται αρκετά ψηλά στην βαθμολογία να προηγούνται με 21-18 στο δεκάλεπτο. Στην β' περίοδο η αντίδραση των νησιωτών ήταν εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα με σκορ δεκαλέπτου 10-20 να περάσουν μπροστά με 38-31 μετά από 20 λεπτά αγώνα. Δυστυχώς όμως η ομάδα της Αίγινας κατέρρευσε στο β' ημίχρονο, λόγω κυρίως των ελάχιστων επιλογών αφού όπως είναι γνωστό ο Παναιγιναϊκός αγωνίζεται τελευταία με πολλές ελλείψεις.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η δυνατή ομάδα της Ένωσης Ρέντη, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει πλήρως στα δυο τελευταία δεκάλεπτα του παιχνιδιού. Το 20-10 της γ' περιόδου έφερε τους γηπεδούχους στο +3, με το 4ο δεκάλεπτο να εκτοξεύει την διαφορά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα 'ωστε να προσθέσουν ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό τους. Στην δ' περίοδο ο επιθετικός μονόλογος των καλαθοσφαιριστών του Ρέντη από την μία, και η γενική κατάρρευση των αντίστοιχων του Παναιγιναϊκού από την άλλη, έφερε το φυσιολογικό 21-5 και το τελικό 72-53. Τα δεκάλεπτα 21-18, 10-20, 20-10, 21-5.

Παναιγιναϊκός (Καρανδρέας): Κάτσας 14 (3), Χαρατσής 11 (2), Γρυπαίος 2, Τζίτζης 6, Στρατηγός 14 (2), Χελιώτης, Χαλδαιάκης, Μαρίνος, Γαϊτάνος 6 (2).

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση της Μαρίνας Μπόγρη η οποία σημείωσε 18 πόντους, ο Παναιγιναϊκός των σημαντικών απουσιών ηττήθηκε με 54-32 από την Προοδευτική στα Μέθανα για την 18η αγωνιστική της Α' κατηγορίας γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του coach Ποτόσογλου χωρίς την Ηρακλεία Μπακομήτρου (επαγγελματικοί λόγοι) και την Σοφία Ουκτέμπορ (τραυματίας), ξεκίνησε πολύ άσχημα το ματς με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 12-3 στο α' δεκάλεπτο. Στο β' δεκάλεπτο υπήρξε μια μικρή βελτίωση για την νησιώτικη ομάδα, με τους βυσσινί όμως να έχουν χτίσει την διαφορά και να κυριαρχούν. Το 6-11 της περιόδου έφερε την ομάδα του Κορυδαλλού στο +14, με την συνέχεια να είναι εξαιρετικά δύσκολη για τις γηπεδούχες. Στο β' ημίχρονο και όσο περνούσαν τα λεπτά οι αθλήτριες της Αίγινας έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι, με την Προοδευτική όμως να κρατάει μια διαφορά ασφαλείας. Η δ' περίοδος ξεκίνησε με τις φιλοξενούμενες στο 36-19 με την συνέχεια να είναι τυπική. Με πολλές και καλές επιλογές στην επίθεση και καλή άμυνα, η ομάδα της Προοδευτικής κατάφερε να εγκλωβίσει τον Παναιγιναϊκό με το τελικό 54-32 να έρχεται φυσιολογικά. Στα ευχάριστα, η συμμετοχή για ακόμα ένα ματς των μικρότερων ηλικιακά αθλητριών του Παναιγιναϊκού, οι οποίες μαζεύουν εμπειρίες ώστε να εμφανιστούν ακόμα καλύτερες την νέα σεζόν. Τα δεκάλεπτα 3-12, 6-11, 10-13, 13-18.

Παναιγιναϊκός (Ποτόσογλου): Γκοτσούλια, Παντάκ 3, Μπακομήτρου Ράνια, Παπασωτηρίου 3, Μπόγρη Μαρίνα 18, Τζουρά 2, Λούβαρη 2, Σοφιανού, Ξυροτήρη 2, Περπερίδου 2, Μπόγρη Μαρία.

Σε ένα παιχνίδι με το οποίο κερδισμένο βγαίνει κυρίως το γυναικείο μπάσκετ ο Ιωνικός 2 επικράτησε του Παναγιναϊκού με 48-47 για το πρωτάθλημα των κορασίδων της ΕΣΚΑΝΑ. Η αναμέτρηση του ανοικτού γηπέδου της Αίγινας επιφύλαξε στους δεκάδες φίλους του αθλήματος πολλές συγκινήσεις, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και με συγκλονιστικό φινάλε. Η α' περίοδος ανήκει ολοκληρωτικά στις γηπεδούχες, αφού με όπλο τα εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση και την σκληροτράχηλη άμυνα, η ομάδα του Φίλιππου Τζίτζη προηγήθηκε με 20-10 του Ιωνικού. Στο β' δεκάλεπτο η απόδοση της ομάδας της Νεάπολης ανέβηκε, με το ημίχρονο πάντως να την βρίσκει πίσω με 30-23, καθώς η ομάδα του Παναιγιναϊκού ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Στο γ' δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες μπήκαν με σκοπό να γυρίσουν της εις βάρος τους κατάσταση, με τις γηπεδούχες όμως να κρατούν το προβάδισμα. Το γ' δεκάλεπτο ήταν γενικά ισορροπημένο για τις δύο ομάδες, με το συγκρότημα του Φίλιππου Τζίτζη να εξακολουθεί να είναι οδηγός. Στο δ' δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν, ο Ιωνικός ο οποίος διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ ισορρόπησε, με τις γηπεδούχες να δείχνουν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωση τους. Με το ματς πλέον να είναι στον πόντο, ο Παναιγιναϊκός έχασε την ψυχραιμία τους σε καίρια σημεία, με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να το εκμεταλλευτεί. Χαρακτηριστικό όλων οι 4 χαμένες βολές των νησιωτών στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτό όπως είναι λογικό και όταν υπάρχει απέναντι μια ομάδα όπως ο Ιωνικός, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Η ομάδα των μπλε 'τιμώρησε' ουσιαστικά την αδράνεια των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να φύγουν από την Αίγινα με μια σημαντική νίκη με το 48-47 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Η εξαιρετική ομάδα της Νεάπολης κατετάγη 2η στον όμιλο και με τον Κορυδαλλό να τερματίζει 1ος, πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η ομάδα του Παναιγιναϊκού η οποία κέρδισε ουσιαστικά τις εντυπώσεις, κατέλαβε την 3η θέση. Από το ματς απουσίασαν οι Λορέτζο και η Μαρία Μοίρα. Η εμφάνιση και η προσπάθεια των νεαρών αθλητριών ικανοποίησε τον τεχνικό του Παναιγιναϊκού Φίλιππο Τζίτζη ο οποίος έκανε λόγω για την κούραση στα τελευταία δεκάλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους του νησιώτικου συλλόγου, ο Παναιγιναϊκός έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία του αγώνα. Τα δεκάλεπτα 20-10, 10-13, 11-12, 6-13.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Σοφιανού 9, Μπόγρη Μαρία 14, Παντάκ 9 (1), Βλάχου, Τζουρά 14, Χαλδαιάκη, Ξυροτήρη 2, Γαλάρη, Ζαχαρίου, Χατζηγιωργάκη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png