Ο προπονητής του Παναιγιναϊκού Αλέξανδρος Ιωαννίδης, για την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου. Οι επιτυχίες και οι στόχοι.

20230918_182155-vasileiou.jpg

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αθλητικής περιόδου, μίλησε στο Aegina Portal ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης, προπονητής του  Παναιγιναϊκού  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το καλοκαιρινό camp πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε περίπου 60 παιδιά, τα οποία πέρασαν δημιουργικά το χρόνο τους παίζοντας μπάσκετ, παρά τις αντίξοες συνθήκες, την πολύ ζέστη και άσχημη ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών. Τα παιδιά έδωσαν, επίσης, βροντερό παρών στο καλοκαιρινό 3on3 το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί. Πήγε πολύ καλά και σ' αυτό συμμετείχαν περίπου 70 παιδιά, τα οποία έπαιξαν και διασκέδασαν.

Στόχος της ομάδας είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσω της χαράς της συμμετοχής. Άλλωστε το μπάσκετ είναι ένα άθλημα το οποίο συμβάλλει σημαντικά σε αυτή. "Είναι μία πρόβα για τη μετέπειτα ζωή τους, για το εργασιακό τους περιβάλλον", λέει ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα δίνει ετησίως 60 με 70 αγώνες, γεγονός που αποτελεί το κίνητρο των παιδιών.

Πάγιο αίτημα της ομάδας είναι είναι η κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου, με τον κύριο Φίλιππο Τζίτζη να δίνει αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, είτε με προτάσεις, είτε με προσωπικές παραστάσεις σε αρμόδιους φορείς.

"Είναι πραγματικά ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπάει ιδιαίτερα τον αθλητισμό, αγαπά ιδιαίτερα το μπάσκετ, αγαπάει πολύ τα παιδιά της Αίγινας και ο  Παναιγιναϊκός είναι πολύ τυχερός που τον έχει παράγοντα", υπογραμμίζει ο προπονητής Αλέξανδρος Ιωαννίδης. 

Στα αγωνιστικά,. Την περσινή χρονιά η ομάδα κατέβασε τμήματα παίδων, παμπαίδων και μίνι, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε παμπαίδες και μίνι, ενώ την τρίτη θέση του παιδικού. "Ήταν μία πολύ αξιόλογη πορεία. Παίξαμε πολλούς αγώνες και τα παιδιά ευχαριστήθηκαν. Τώρα στη συνέχεια, εφέτος θα κατεβάσουμε πάλι τα ίδια τμήματα. Θα παίξουμε, τελικά, στην παραπάνω κατηγορία στο παιδικό, κάτι το οποίο ήταν και ο αρχικός μας στόχος. Υπήρχε ένας πονοκέφαλος για εμάς γιατί η τοπική ένωση δεν μας άφηνε να παίξουμε μη έχοντος κλειστό γυμναστήριο" σημειώνει ο νεαρός προπονητής.

Κατ' εξαίρεση η ομάδα κατάφερε αγωνιστεί και φέτος. "Τελικά θα αγωνιστούμε στη Β' κατηγορία", επισήμανε.

Οι προσωπικές επιτυχίες δεν λείπουν εντός της ομάδας, καθώς ο νεαρός αθλητής Γιάννης Άρσος ήταν μεταξύ των καλύτερων της ηλικίας του και μέλος της ομάδας της Τοπικής Ένωσης της ΕΣΚΑΝΑ. Επίσης, κλήθηκε στην Προεθνική της ομάδας Παίδων.

"Καλούμε όλα τα παιδιά της Αίγινας που αγαπάνε τον αθλητισμό, να έρθουν να δοκιμάσουν το μπάσκετ και να βιώσουν ομαδικές και ατομικές επιτυχίες μαζί μας", είπε με ενθουσιασμό ο προπονητής Αλέξανδρος Ιωαννίδης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png