Ναυτικός Όμιλος Αίγινας. 12η θέση στον κόσμο για την Αιγινήτισσα ιστιοπλόο Βέρα Καλαντζή.

Ναυτικός Όμιλος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας εκπροσώπησε την χώρα μας και το νησί μας για ακόμη  μια φορά στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα η αθλήτρια Βέρα Καλαντζή με τον  προπονητή της Κωνσταντίνο Χανιώτη πήραν μέρος στο Παγκόσμιο αλλά και Πανευρωπαϊκό συνάμα πρωτάθλημα που διεξήχθη στην λίμνη Balaton της Ουγγαρίας το διάστημα από 6-13 Ιουλίου.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες καθώς  οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν τον ζεστό καιρό, την απουσία ανέμου αλλά και την δυσκολία κατάστρωσης στρατηγικής καθώς όταν το νερό είναι γλυκό, οι ριπές του ανέμου (σπιλιάδες), δεν φαίνονται πάνω του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διακρίνεις και τις αλλαγές του καιρού για να εφαρμόσεις την τακτική σου.

Το πρόγραμμα  των αγώνων περιελάμβανε τις δηλώσεις-καταμετρήσεις σκαφών τις 2 πρώτες ημέρες και έξι αγωνιστικές ημέρες εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτες ήταν οι προκριματικές ώστε οι 370 αθλητές που έπαιρναν μέρος να καταταγούν σε χρυσό, αργυρό, χάλκινο και έμεραλντ στόλο και οι τελευταίες δύο ήταν οι τελικοί.

Δυστυχώς ο  καιρός όμως δεν έκανε το χατίρι των διοργανωτών και αθλητών  αφού μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής ημέρας, ύστερα από πολύωρες αναβολές στην στεριά αλλά και στην λίμνη περιμένοντας να φυσήξει, είχε πραγματοποιηθεί μόνο μία ιστιοδρομία! Την τελευταία μέρα των προκριματικών η Επιτροπή Αγώνων κατάφερε να πραγματοποιήσει τρείς ιστιοδρομίες ακόμη σε μια πολύ κουραστική ημέρα για τους αθλητές οι οποίοι βγήκαν στην στεριά στις 20.30 από τις 8.30 το πρωί που είχαν μπει στο νερό.

Επομένως οι αθλητές χωρίστηκαν σε στόλους με τέσσερις μόνο ιστιοδρομίες αντί για  τις οκτώ που ήταν προγραμματισμένες.

Η αθλήτρια του  ομίλου μας κατάφερε και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην ελίτ των αθλητριών του κόσμου αφού κατατάχθηκε στον χρυσό στόλο της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι στον τελικό της διοργάνωσης από Ελληνικής πλευράς κατάφεραν να περάσουν μόνο τρείς αθλήτριες. Η Βέρα Καλαντζή και άλλες δυο Ελληνίδες. Την πρώτη ημέρα των τελικών πραγματοποιήθηκαν 2 ιστιοδρομίες ενώ την τελευταία ημέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκε 1 ιστιοδρομία.

Η αθλήτρια μας  από της 3 κούρσες του τελικού  κατάφερε την μια ιστιοδρομία  να την τερματίσει στην δεύτερη θέση της γενικής αφήνοντας τον  προπονητή της, το Δ.Σ του ομίλου αλλά και την οικογένεια της που συνέβαλε εξ ολοκλήρου στην αποστολή της αθλήτριας στην Ουγγαρία απόλυτα ικανοποιημένους και αισιόδοξους για ακόμη υψηλότερους ιστιοπλοϊκούς στόχους στο άμεσο μέλλον αφού η αθλήτρια μετράει δέκα μόλις μήνες στην κατηγορία του Laser 4.7.

Τα τελικά αποτελέσματα στα 122 κορίτσια, από 47 χώρες είναι τα εξής:


Βέρα Καλαντζή

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 122 αθλήτριες
12η θέση under 16

OVERALL 32η θέση

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 109 αθλήτριες  
11η θέση under 16

OVERALL 29η θέση


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png