ΝΟΑ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Laser Rdl Εφήβων και Ανδρών 2015.

Το διάστημα 5-8/4 (Κυριακή των Βαΐων - Μ. Τετάρτη) διεξήχθη στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Laser Rdl Εφήβων και Ανδρών για την χρονιά 2015. Ο αγώνας ήταν ταυτόχρονα και το ‘Κύπελλο Μεγάλου Αλεξάνδρου’ για την κατηγορία Laser RDL κοριτσιών. Τα σκάφη ξεκινούσαν όμως με διαφορετικές εκκινήσεις (αγόρια-κορίτσια). Οι συμμετοχές στα αγόρια ήταν 60 σκάφη ενώ στα κορίτσια μόλις 8. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν εννέα ιστιοδρομίες.

Από το Broadcasting News στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Τρείς ιστιοδρομίες κάθε αγωνιστική ημέρα καθώς η Κυριακή περιελάμβανε μόνο τις αφίξεις των αθλητών, τις δηλώσεις συμμετοχών και το σφράγισμα των πανιών. Από την τελική βαθμολογία εξαιρέθηκε η χειρότερη ιστιοδρομία του κάθε αθλητή. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ήταν Βόρειοι-Βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης πλην της τελευταίας κούρσας της πρώτης ημέρας που η ένταση έφτασε μέχρι και τα 25 μίλια. Αυτό που δυσκόλεψε τους ιστιοπλόους ήταν δύο πράγματα: το γεγονός πως η περιοδικότητα των αλλαγών όχι μόνο δεν ήταν σταθερή χρονικά, αλλά ήταν και μεγάλη σε διεύθυνση κάθε φορά που συνέβαινε. Καθώς και το γεγονός πως ο αέρας δεν ήταν στρωτός και ιδίας έντασης σε όλο το στίβο. Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έδωσε το παρών με τους αθλητές Παναγιώτη Στάθη, Ερρίκο Στάθη, Κωνσταντίνο Κατρίδη καθώς και για πρώτη φορά συμμετείχε στην κατηγορία αυτή και ο Παναγιώτης Ροδίτης, κυρίως για να πάρει την εμπειρία του αγώνα αλλά και το βάπτισμα του πυρρός σε μια κατηγορία που είναι μεγαλύτερη σε ιστιοφορία από αυτή που ανήκει ηλικιακά, αλλά παρόλα αυτά είχε πολλά καλά περάσματα κατά την διάρκεια των αγώνων. Την αποστολή συνόδευε ο προπονητής Κωνσταντίνος Χανιώτης. Οι άτυχες στιγμές ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη της 1ης κιόλας ιστιοδρομίας καθώς κόπηκε η σκότα (το σχοινί που ελέγχει όλο το πανί) του Ερρίκου. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η σκότα ήταν μόλις 5 μηνών. Στην 2η κούρσα έσπασε η μάτσα του αδερφού του Παναγιώτη Στάθη (επίσης καινούργια).

Μετά ήρθε η σειρά του Κωνσταντίνου αφού στις επόμενες 2 ιστιοδρομίες ακυρώθηκε από την Επιτροπή Αγώνων σε κούρσες που είχε πραγματοποιήσει μέσα στην δεκάδα σαν πρόωρο σκάφος. Η Μ.Τετάρτη που ήταν η 3η και η τελευταία ημέρα τον αγώνων ήταν και η πιο κακή, ο Ερρίκος αρρωσταίνει άσχημα με αποτέλεσμα να τον πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για διάγνωση και εξετάσεις. Αυτονόητο είναι πως δεν αγωνίστηκε καθόλου την τελευταία μέρα.

Ο Κωνσταντίνος σφυρίζεται από τους κριτές πραγματοποιώντας ποινή επανόρθωσης και ο Παναγιώτης Στάθης ακυρώνεται στην κούρσα που τερμάτισε πρώτος με 100μ διαφορά από τον δεύτερο. Οι άκυρες κούρσες πολλές λοιπόν και είναι και η αιτία που τους έστειλαν πίσω βαθμολογικά. Τα αποτελέσματα είναι της κάθε κατηγορίας είναι τα εξής: Παναγιώτης Στάθης 7ος άνδρας Κωνσταντίνος Κατρίδης 18ος έφηβος Ερρίκος Στάθης 20ος έφηβος Παναγιώτης Ροδίτης 34ος έφηβος
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png