Ναυτικός Όμιλος Αίγινας. Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist έως 11 ετών.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην παραλία της Παλαιάς . Φωκαίας το Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας κλάσης optimist για παιδιά έως 11 ετών. Πάνω από 250 ιστιοπλόοι εκπροσώπησαν κάθε γωνιά της Ελλάδας και πέρασαν ένα αγωνιστικό τριήμερο γεμάτο συγκινήσεις και εναλλαγές συναισθημάτων.  Χωρισμένοι σε 3 γκρουπ (1 κοριτσιών και 2 αγοριών) οι μικροί αθλητές αγωνίστηκαν σε τελικά 9 ιστιοδρομίες κάτω που τον καυτό ήλιο και με πολλές εναλλαγές στη διεύθυνση του ανέμου. Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας εκπροσωπήθηκε από 3 πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές που ταξίδεψαν από το νησί μας για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους με τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους της ηλικίας τους και να ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.  Ο Δημήτρης Μπήτρος (10 ετών) ο Γιώργος Μπήτρος (9 ετών) και ο Σπύρος Τσαμπούκος (9 ετών ) με τη συνοδεία του προπονητή τους Μάριου Πετρόγγονα βρίσκονταν ήδη εκεί από τις 17 του μηνός για να δοκιμάσουν τα καταγάλανα νερά της Π. Φωκαιας.
Η Πέμπτη,  18 Ιουνίου ήταν η πρώτη μέρα διεξαγωγής των αγώνων. Τόσο οι πρωινές έντονες συνθήκες που καθυστέρησαν την είσοδο των αθλητών στο νερό όσο και ο άστατος άνεμος σε συνδυασμό με τον καυτό ήλιο φαίνεται πως επηρέασαν τους ιστιοπλόους μας που ξεκίνησαν μουδιασμένα.

Από το Broadcasting News στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Το γκρουπ των κοριτσιών κατάφερε να ολοκληρώσει την 1η ιστιοδρομία πριν η διεύθυνση του ανέμου γυρίσει από τις 60 μοίρες στις 180 αναγκάζοντας το στίβο να αλλάξει τελείως.  Η ένταση του νερού δεν ξεπέρασε πότε τα 7 μίλια και η δύση του ηλίου βρήκε τους ιστιοπλόους να βγαίνουν από τη θάλασσα με τα κορίτσια να έχουν ολοκληρώσει 3 ιστιοδρομίες ενώ τα αγόρια μόλις 2. Η δεύτερη μέρα των αγώνων βρήκε πιο υποψιασμένος τους Αιγινήτες αθλητές. Πάρα το δελτίου καιρού που προειδοποιούσε για αύξηση της έντασης, τελικά  αυτή παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.  Μετά το πέρας της πρώτης ιστιοδρομίας και ενώ ο άνεμος εξακολουθούσε να αλλάζει συνεχώς, η επιτροπή αποφάσισε να προστατεύσει τους αθλητές από τη ζέστη στέλνοντας τους να περιμένουν στη στεριά μέχρι νεωτέρας.  Η δεύτερη είσοδος στη θάλασσα τελικά απέδωσε καρπούς.  Η επιπλέον κούρσες για κάθε γκρουπ με ένταση περίπου 6 μίλια και οι αθλητές μας έδειξαν μέρος των δυνατοτήτων τους. Με σταθερά βήματα βελτίωσης σκαρφαλώσει αισθητά στη βαθμολογία, διορθώνοντας λάθη και ανταποκρινόμενοι καλύτερα στις υψηλές απαιτήσεις ενός αγώνα με τόσες συμμετοχές Το Σάββατο, τρίτη και τελευταία μέρα των αγώνων έμελλε να είναι και η πιο ξεκούραστη.  Οι διαδικασίες έπρεπε να κινηθούν γρήγορα καθώς υπήρχε χρονικό όριο για την εκκίνηση της τελευταίας ιστιοδρομίας.  Ο σταθερός άνεμος νότιας έντασης 13 μιλίων περίπου οι γρήγορες κινήσεις της επιτροπής και η άψογη ανταπόκριση των παιδιών που απέφυγαν πρόωρες εκκινήσεις συντέλεσαν στη διεξαγωγή 3 και 4 ιστιοδρομιών για κορίτσια και αγόρια αντίστοιχα.  Οι αθλητές μας βγήκαν έξω από το νερό έχοντας βελτιωθεί ακόμη περισσότερο πάρα την κούραση μετά από 4 μέρες πολύωρης παραμονής στη θάλασσα.  Διαβάστε περισσότερα...

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο Δημήτρη Μπήτρο ο οποίος με πολλή αποφασιστικότητα κι σωστές επιλογές κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις όλων των ιστιοδρομιών της τελευταίας μέρας,  στην καλύτερη εμφάνιση του στη σύντομη μέχρι στιγμής ιστιοπλοϊκή του καριέρα.  Η εμφάνιση του Δημήτρη αποτελεί ενδεικτικό των δυνατοτήτων και των 3 αθλητών μας που με τη συμμετοχή τους σε παραπάνω αγώνες και αποκτώντας την απαραίτητη εμπειρία θεωρείται δεδομένη όπως θα διαπρέψουν στο μέλλον και θα κάνουν υπερήφανο το νησί μας.

Η απονομή των βραβείων βρήκε στο βάθρο των νικητών για τα αγόρια τους Γκαρίπη Αναστάσιο (ΟΦΘεσ/κης), Ζήση Φάνη (ΝΟΧίου) και Λίβα Βασίλη (ΝΟΚαλαμακίου). Από την άλλη στα κορίτσια πρώτευσαν οι Βλαχακη Βάσω (ΝΟΓΚ), Βαρθολομαίου Δήμητρα (ΝΟΚΒ) και Βογιατζόγλου Μαρία (ΝΑΟΚΘ) Συγχαρητήρια στον προπονητή και στους αθλητές που συμμετείχαν στο πρώτο τους Πανελλήνιο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png