Διασυλλογικός αγώνας σκαφών οptimist "Ιωάννης Καποδίστριας".



Πολύ μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε ο διασυλλογικός αγώνας, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας στις εγκαταστάσεις του και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Πρόκειται για τον αγώνα σκαφών τύπου optimist με την επωνυμία "Ιωάννης Καποδίστριας", ένας αγώνας που γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, συγκεντρώνει πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά από την πλευρά της προσέλευσης των αθλητών και που όπως φαίνεται έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνε θεσμός.


Εκτός βέβαια από το εξαιρετικά ενδιαφέρον αγωνιστικό κομμάτι, καθώς συμμετείχε σχεδόν ολόκληρη η Εθνική Ομάδα και αθλητές που έχουν διακριθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και φέρουν τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας κέρδισε για μία ακόμη φορά το "στοίχημα" της πολύ καλής διοργάνωσης, της παροχής διευκολύνσεων προς τους φιλοξενούμενους αθλητές και τις μεγάλης προσέλευσης συνοδών, που γέμισαν με την παρουσία τους τις εγκαταστάσεις του ομίλου.



Ο αγώνας διεξήχθη το διήμερο του Σαββάτου και της Κυριακής 23 και 24 Οκτωβρίου αντίστοιχα και συγκέντρωσε 58 αθλητές από πέντε ομίλους. Εκτός από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας συμμετείχαν αθλητές από τους αντίστοιχους του Πόρτο Ράφτη, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά και του Ναυτικού Ομίλου κατοίκων Βουλιαγμένης.



Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των αγώνων οι κούρσες ξεκίνησαν στις 12:20 το μεσημέρι. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στη διεξαγωγή των τριών ιστιοδρομιών. Ο άνεμος στις 30o  με ταχύτητα 12 -13 μίλια. Τη δεύτερη ημέρα οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν το ίδιο καλές, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μόνο μία ιστιοδρομία. Μετά το τέλος της ο άνεμος έπεσε και έτσι η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με μία ιστιοδρομία.


Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε η τελετή της απονομής των κυπέλλων. Από την Αίγινα ξεχώρισαν ο Παναγιώτης Κόλλιας που πήρε κύπελλο ως ο μικρότερος αθλητής του αγώνα. Η Νατάσα Γκαρή που βγήκε πρώτη στη γενική στα κορίτσια, ενώ στις κορασίδες οι Αλίκη Καλαντζή 2η.



Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png