Στο χρυσό στόλο ο Παναγιώτης Στάθης. Πέρασε στις κούρσες των τελικών.

Photo: Claudio Cambria
Συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Laser 4.7 που πραγματοποιείται στην Αργεντινή και συμμετέχει η Εθνική Ομάδα, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης και ο Ερρίκος Στάθης από το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας και ο Κωνσταντίνος Χανιώτης προπονητής του εθνικού συγκροτήματος. Οι χθεσινές ιστιοδρομίες ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες για τη συμμετοχή των ιστιοπλόων του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας στις κούρσες των τελικών, που θα γίνουν σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο. Ο μικρότερος αθλητής της αποστολής Ερρίκος Στάθης δεν τα κατάφερε, αφού στάθηκε άτυχος. Για την ακρίβεια αν και βρέθηκε να οδηγεί μία κρίσιμη κούρσα, η ξαφνική αλλαγή του καιρού τον έφερε στις τελευταίες θέσεις. Αντίθετα ο Παναγιώτης Στάθης αντιμετώπισε τις κούρσες με περισσότερη στρατηγική. Παρά τον εξαιρετικά έντονο ανταγωνισμό και τις άγνωστες συνθήκες για τους Αιγινήτες ιστιοπλόους (στην τράπεζα των αγώνων υπάρχουν ρεύματα, γλυκά νερά από ποτάμια κτλ) ο Παναγιώτης κατατάχθηκε 25ος, γεγονός που του δίνει μία θέση στο χρυσό στόλο. Ο Παναγιώτης Στάθης θα "τα δώσει όλα" στις κούρσες που απομένουν σήμερα και αύριο, προκειμένου να ανέβει όσο το δυνατόν περισσότερο στην κατάταξη.

Τέλος, ιδιαίτερα θετικά σχόλια έχει προκαλέσει μεταξύ της ελληνικής αποστολής, η παρουσία του εκεί Έλληνα πρόξενου, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους Έλληνες αθλητές. Τους συνοδεύει παντού, ενώ ακόμη και κατά τη διάρκεια των αγώνων βρίσκεται μέσα στο φουσκωτό σκάφος, παρακολουθώντας τη δράση των Ελλήνων Ιστιοπλόων. Ο ίδιος δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος που μία ελληνική αποστολή συμμετέχει σε αυτό το πολύ δύσκολο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους επιφυλάσσει ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι μετά το τέλος των αγώνων το Σάββατο. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png