"Παστρικάκεια 2012". Πρωτιές για Παναγιώτη και Ερρίκο Στάθη του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.

Σημαντικές επιτυχίες για την αγωνιστική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας στα "Παστρικάκεια 2012" που διοργανώθηκαν από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς. Ο Παναγιώτης Στάθης του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας κατέκτησε την πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης στα Laser 4.7 με τον αδελφό του Ερρίκο Στάθη να καταλαμβάνει την 3η θέση.

Από την εκπομπή του Σταύρου Ρωπαΐτη "Offside"


Ναυτικός Όμιλος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς και φέτος τίμησαν τον τριτοετή Ναυτικό Δόκιμο Ιωάννη Παστρικάκη
πραγματοποιώντας τον ιστιοπλοϊκό αγώνα με την ονομασία «ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2012». Ο Ιωάννης Παστρικάκης ήταν ο πρώτος μαθητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που έπεσε στο πεδίο της τιμής. Οι καιρικές συνθήκες ήταν με το μέρος των διοργανωτών και τις δύο ημέρες των αγώνων με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν και οι έξι ιστιοδρομίες που ήταν στο πρόγραμμα των αγώνων. Το Σάββατο έπνεε βορειοανατολικός άνεμος έντασης 8-15 κόμβων και οι Επιτροπές Αγώνων κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τέσσερις ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες.

Την Κυριακή ο άνεμος δεν έλεγε να κάνει την εμφάνιση του το πρωί στις 11.00 που ήταν προγραμματισμένη η πρώτη ιστιοδρομία και έτσι δόθηκε αναβολή από τις Επιτροπές Αγώνων. Ο άνεμος τελικά έδειξε πως άρχιζε να ‘στρώνει’ γύρω στις 12.30 από Νοτιοδυτική διεύθυνση με ένταση ολοένα αυξανόμενη, μέχρι να φτάσει τελικά στους 12 κόμβους και έτσι ολοκληρώθηκαν οι δυο ιστιοδρομίες που υπολείπονταν. Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έδωσε και σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση το παρόν με τους αθλητές των Laser: Γρηγόρη Γκαρή, Παναγιώτη Στάθη, Ερρίκο Στάθη, Κων/νο Κατρίδη, Καλατζή Βέρα, Παπαδοπούλου Αριάδνη και Κωνσταντοπούλου Αννίτα και προπονητή τον Κωνσταντίνο Χανιώτη.

Ενώ μετείχε και η ομάδα των Optimist με τους Δανάη Λάλιζα, Αλίκη Καλατζή, Ευαγγελίνα Τρίμη, Αθηνά Πανταζή, Παναγιώτη Ροδίτη, Χαλδαίο Νίκο και προπονητή τον Απόστολο Καρνούτσο.

Οι αγώνες τελείωσαν δυστυχώς πριν καν ξεκινήσουν για τους Γρηγόρη Γκαρή και Αννίτα Κωνσταντοπούλου αφού στον Γρηγόρη έσπασε το κατάρτι με αποτέλεσμα να σκιστεί και το πανί του λίγο πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, ενώ η Άννιτα είχε πρόβλημα στο σκάφος της με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Σε ηγετικό ρόλο εμφανίστηκε η υπόλοιπη ομάδα και ειδικά ο Παναγιώτης και ο Ερρίκος Στάθης αφού μέχρι και την πέμπτη ιστιοδρομία κατείχαν την πρώτη και δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη.

Με ένα γύρισμα του καιρού όμως στην τελευταία ιστιοδρομία ο Ερρίκος έχασε την δεύτερη θέση και τελικά κατετάγη στην τρίτη. Έτσι η τελική κατάταξη ήταν η εξής:

LASER 4.7 Γενική κατάταξη
  • 1η θέση Στάθης Παναγιώτης
  • 3η θέση Στάθης Ερρίκος
  • 8η θέση Κατρίδης Κων/νος
  • 12η θέση Παπαδοπούλου Αριάδνη (5η κορασίδα)
  • 14η θέση Καλτζή Βέρα (6η κορασίδα)
Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως η νέα ομάδα των Laser 4.7 του ομίλου έδωσε τα καλύτερα σημάδια για μελλοντικές επιτυχίες αφού μόλις έκοψε λίγο ο άνεμος κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τρείς κούρσες μέσα στην πεντάδα.

Πιο συγκεκριμένα η Βέρα Καλατζή  πραγματοποίησε την Κυριακή δυο  δεύτερες θέσεις στην γενική κατάταξη στις 2 ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν. Τερμάτισε δηλαδή ακριβώς πίσω από  τον Παναγιώτη που κέρδισε  την ιστιοδρομία, ενώ η Αριάδνη τερμάτισε στην έκτη και τέταρτη θέση της γενικής αντίστοιχα. Ο Κων/νος Κατρίδης πλασαρίστηκε μέσα στο top ten της Γενικής Βαθμολογίας και έπεται λαμπρή συνέχεια.

Στα Optimist καταπληκτική εμφάνισε πραγματοποίησε η Δανάη Λάλιζα που κατέκτησε την δεύτερη θέση των κοριτσιών. Στάθηκε άτυχη δυστυχώς αφού βγήκε έξω από την γραμμή της εκκίνησης με μαύρη σημαία, κάτι που της κόστισε ίσως και την πρώτη θέση αφού έπρεπε αναγκαστικά να εξαιρέσει μια ιστιοδρομία μόνο και όχι δυο που είχε άσχημες. Διαφορετικά από τις έξι συνολικά ιστιοδρομίες οι τέσσερις ήταν μέσα στην τριάδα της γενικής κατάταξης.

Τα τελικά αποτελέσματα είναι τα εξής:

OPTIMIST Γενική κατάταξη
  • 8η θέση Λάίζα Δανάη (2η κοριτσιών)
  • 10η θέση Καλατζη Αλίκη (4η κοριτσιών)
  • 25η θέση Ροδίτης Παναγιώτης
  • 27η θέση Τρίμη Ευαγγελίνα (10η κοριτσιών)
  • 48η θέση Αθηνά Πανταζή (15η κοριτσιών)
  • 71η θέση Χαλδαίος Νίκος (παίδων)
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε μελλοντικές διοργανώσεις.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png