Α.Ε. Σαρωνικός - Α.Ο. Κορυδαλλός 2-0. Πρεμιέρα με νίκη στο νέο πρωτάθλημα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σωτήρης Μπήτρος.
Πρεμιέρα με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα για την Α.Ε Σαρωνικός, καθώς η νησιώτικη ομάδα επικράτησε με 2-0 του Α.Ο Κορυδαλλού για την 1η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας του Πειραιά. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας βρήκε από το ξεκίνημα τους γηπεδούχους να πιέζουν τον αντίπαλο, καθώς το συγκρότημα του Τάκη Αγγελάκη ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να φύγει από την αρχή το λογικό άγχος της κάθε πρεμιέρας. Η πρώτη καλή στιγμή στο εξαιρετικό βάση εικόνας της Α.Ε Σαρωνικός πρώτο ημίωρο, σημειώθηκε στο 9ο λεπτό. Ο Γιώργος Μαριόλης με εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, βρήκε τον Πεκώφ, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια πλάσαρε τον πορτιέρο του Κορυδαλλού  Κατσικώστα, με τον τελευταίο να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 21ο λεπτό ο Νίκος Μαριόλης μετά από σέντρα του Τζιώτη από δεξιά, έπιασε το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να αγγίζει το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσικώστα. Η κυριαρχία των μπλε της Αίγινας ήταν εμφανής, με το γκολ να δείχνει πως είναι θέμα χρόνου.

Πράγματι, στο 29ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Νίκο Μαριόλη. Ο Γιώργος Μαριόλης από το ύψος του κέντρου με μπαλιά βρήκε τον Πασχάλη δεξιά της εστίας του Κατσικώστα, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να δίνει με αριστουργηματικό τρόπο την ασίστ στον Νίκο Μαριόλη, με τον 25χρονο επιθετικό απλά να την σπρώχνει στα δίχτυα, ανοίγοντας έτσι το σκορ. Το τέρμα του νεαρού ποδοσφαιριστή, έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακοί. Στο 32ο λεπτό του ματς, λίγο έλειψε οι 200 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Αίγινας, να δουν από κοντά ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Νεκτάριου Μπακόμητρου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, με τον χαρισματικό ποδοσφαιριστή αφού πρώτα να αποφεύγει με απίστευτη ντρίμπλα τον αντίπαλο, να εξαπολύει τον 'κεραυνό' από τα 30 μέτρα περίπου, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του πανύψηλου τερματοφύλακα των κορυδαλλιωτών.

Τελευταία καλή στιγμή για το α' μέρος, είχε πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπακόμητρο. Στο 44ο λεπτό ο αρχηγός των νησιωτών δοκίμασε εκ νέου το πόδι του από μεσαία απόσταση αυτή τη φορά, με τον κίπερ του Κορυδαλλού να διώχνει με υπερένταση. Αυτές ήταν οι κυριότερες φάσεις για το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, με την Α.Ε Σαρωνικός από τη μία να εμφανίζει ένα καλό πρόσωπο, και την ομάδα του Κορυδαλλού από την άλλη να προσπαθεί να ακολουθήσει στον ρυθμό του παιχνιδιού. Η επανάληψη ήταν ελαφρώς διαφορετική για τις δύο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως νωθρά, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να γίνονται πιο απειλητικοί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές του Αγγελάκη προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να φτάσουν στην περιοχή του Κατσικώστα, αλλά από τη μία ο ανορθόδοξος τρόπος παιχνιδιού τους και από την άλλη η κούραση που δεν τους άφησε να έχουν καθαρό μυαλό, στάθηκε εμπόδιο στην κάθε τους προσπάθεια. Από την άλλη η εντελώς αλλαγμένη προς το καλύτερο εικόνα των φιλοξενούμενων, προβλημάτισε σχετικά την άμυνα των νησιωτών, αλλά πότε οι σωστές τοποθετήσεις του διδύμου Φέκου και Μαριόλη, και πότε η εξαιρετική αντίδραση των πλάγιων μπακ, στέρησε την κάθε τους ελπίδα για να φέρουν το ματς στα ίσια. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο τελευταίο τέταρτο έδειξαν συνοχή στο παιχνίδι τους, και με την συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα, έφτασαν στο 2-0 με τον Γιώργο Μαριόλη.

Ο Νίκος Μαριόλης έκανε τον 1-2 με τον Μπακόμητρο, με τον τελευταίο να δοκιμάζει για ακόμα μια φορά το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κατσικώστα να αποκρούει εντυπωσιακά, την μπάλα να χτυπάει στην συνέχεια στο κάθετο δοκάρι και ο επερχόμενος Γιώργος Μαριόλης να παίρνει το ριμπάουντ και να χρίζεται σκόρερ για πρώτη φορά με την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μαριόλη και Δημήτρη Πέκωφ. Με τον Νεκτάριο Μπακόμητρο πλέον στον πάγκο (τον αντικατέστησε ο Μωυσιάδης), ο Γιώργος Μαριόλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο 2ο δοκάρι στον Πέκωφ, ο οποίος με δυνατό γυριστό σουτ, την έστειλε λίγο άουτ. Το τελικό σφύριγμα του Λυτρίβη βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 2-0, με την ομάδα του Τάκη Αγγελάκη να παίζει κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί τον Α.Ο.Α.Δ.
Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης, Κάτσας, Φέκος, Γιαννούλης, Μαριόλης Γ, Πασχάλης (87' Γκιόκα), Ηλιαδάκης, Μαριόλης Ν(85' Ρούσσος), Μπακόμητρος Ν(81' Μωυσιάδης), Πέκωφ.

Α.Ο Κορυδαλλός: Κατσικώστας, Καρδάσης, Βαρδής, Πανάγος, Τσόλης, Ζαμπέτης, Χαντζής (86' Κατσούμπης), Καραπετσάνης, Βασιλόπουλος (86' Δημητρίου), Χατζηελευθερίου (58' Τριάντης), Λεκάκης.
Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Κερατσίνι-Ίκαρος Καλλιθέας 2-0, Α.Ο.Α.Δ-Ήφαιστος 0-5, Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος-Άρης Αμφιάλης 1-0, Φαληρικός-Δόξα Πειραιά 0-0, Αρμενική-Αετός Κορυδαλλού 0-5, Α.Ε Θύελλα-Αχιλλέας Κορυδαλλού-Α.Σ Ποντίων 1-1 και Ένωση Ρέντη-Α.Ε Περάματος 3-0.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png