Α.Ο. Κορυδαλλός - Α.Ε. Σαρωνικός 2- 4. Για την 16η αγωνιστική του Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σωτήρης Μπήτρος.
Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις για την Α.Ε Σαρωνικός, η οποία επικράτησε του Α.Ο. Κορυδαλλού με 4-2. Το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Α' Πειραιά που διεξήχθη στο γήπεδο της περιοχής ήταν σε γενικές γραμμές καλό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για καλό ποδόσφαιρο, με την Α.Ε Σαρωνικός όμως αν και καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, να αγχώνεται στο τέλος για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά ορεξάτοι στο ματς, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο 15ο λεπτό με 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την νωθρότητα των ποδοσφαιριστών του Βουτσινά μείωσαν στο 60, για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα η νησιώτικη ομάδα με δύο γκολ διαφορά στο 75. Στο 89ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 2-3, για να έρθει το τελικό 4-2, ένα λεπτό αργότερα.

Το άκρως ενδιαφέρον ματς παρακολούθησαν περίπου 150 φίλαθλοι (20 φίλαθλοι της Α.Ε Σαρωνικός), οι οποίοι είδαν τον Γιώργο Μαριόλη να ανοίγει το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Νεκτάριος Μπακόμητρος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον πολύπειρο αμυντικό να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά από την 'καρδιά' της άμυνας του Κορυδαλλού, σημειώνοντας έτσι το 0-1. Επτά λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα στην μεγάλη περιοχή, ο Νεκτάριος Μπακόμητρος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του πορτιέρο των γηπεδούχων Κουλούρη, με τον τελευταίο να τον ανατρέπει, ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Το πέναλτι που υπέδειξε αμέσως ο διαιτητής Κωνσταντόπουλος, έφερε τον Νεκτάριο Μπακόμητρο να σημειώνει το 0-2, μέσα σε αποθέωση. Αυτό ήταν και το σκορ του α' ημιχρόνου, με τους μπλε της Αίγινας να φτάνουν στο 32ο λεπτό κοντά στο 0-3 με τον Θεοδώρου, με τον Κουλούρη όμως να έχει αντίθετη άποψη. Οι γηπεδούχοι οι οποίοι πέραν από 2-3 έμπειρους ποδοσφαιριστές, διαθέτουν ένα άκρως νεανικό ρόστερ, θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Κώστα Μπακόμητρο, ο οποίος παρ' όλο που αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό, ήταν εντυπωσιακός στις επεμβάσεις του. Με υψηλό πυρετό αγωνίστηκε και ο Νεκτάριος Μαπκόμητρος. Στην επανάληψη και με το σκηνικό του α' ημιχρόνου να δείχνει ξεκάθαρα ότι οι μπλε της Αίγινας πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όλοι πίστεψαν ότι το ματς θα κατέληγε εύκολα στους φιλοξενούμενους. Παρά την κυριαρχία των παικτών του Δημήτρη Βουτσινά, μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα, έδωσε το δικαίωμα στον Τσιμιλιώτη να χριστεί σκόρερ, και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς στο 60ο λεπτό.

Ο έμπειρος τεχνικός βλέποντας την εικόνα των παικτών του στο β' μέρος, θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, περνώντας τους Γιαννούλη και Πασχάλη στις θέσεις των Γκιόκα και Νίκο Μαριόλη αντίστοιχα. Σκοπός του προπονητή των μπλε ήταν να κρατήσουν οι ποδοσφαιριστές του την μπάλα περισσότερο και να κόψουν τις διαθέσεις των γηπεδούχων. Στο 70ο λεπτό ο Αλέξανδρος Πρέλα πέρασε στην θέση του Μπακόμητρου, πραγματοποιώντας το ντεπούντο του με την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός. Μάλιστα ο 20χρονος χαφ ήταν εξαιρετικός, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Ντεπούτο και από τον Ατματσίδη, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Στο 74ο λεπτό και ενώ οι ερυθρόλευκοι ασκούσαν μια μερική πίεση για την ισοφάριση, ο πολύ δραστήριος Πέκωφ κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Καραπετσάνη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ανεβάζοντας τον δείκτη τους σκορ σε 1-3, επαναφέροντας την ηρεμία. Το παιχνίδι όμως δεν έλεγε να τελειώσει εκεί, αφού στο 88ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Βασιλόπουλου από τον Γιώργο Μαριόλη. Το πέναλτι αμφισβητήθηκε έντονα από τους νησιώτες, με τον Κωνσταντόπουλο όμως να επιμένει στην απόφασή του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιμιλιώτης, ο οποίος έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς, πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό του τέρμα. Η μείωση σε 2-3 αναθάρρησε τις ελπίδες των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως είδαν ένα λεπτό αργότερα τον Πασχάλη να τους δίνει την 'χαριστική βολή'.

Ο Πέκωφ σε μια φάση που δεν 'μύριζε' κάτι, έβγαλε την σέντρα από δεξιά, με τον 23χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό να μπαίνει σφήνα σε τερματοφύλακα και αμυντικό των γηπεδούχων και με ένα εξαιρετικό τελείωμα να σημειώνει το 2-4, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κωνσταντόπουλου, οποίος ήταν σε γενικές γραμμές καλός, βρήκε την Α.Ε Σαρωνικός να φεύγει με το διπλό και να φτάνει τις 9 νίκες στο πρωτάθλημα. Πριν το ματς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου ποδοσφαιριστή της Χαλκηδόνας Άγγελου Κουρή, ο οποίος έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή πριν λίγες μέρες, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά και όχι μόνο.

Α.Ε. Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Γκιόκα (62' Γιαννούλης), Κάτσας, Φέκος, Μαριόλης Γ, Τζιώτης, Ατματσίδης, Θεοδώρου, Μαριόλης Ν (62' Πασχάλης), Μπακόμητρος Ν (70' Πρέλα), Πέκωφ. Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Δόξα Πειραιά-Φαληρικός 0-0, Αετός Κορυδαλλού-Αρμενική 3-0, Ίκαρος Καλλιθέας-Κερατσίνι 1-3, Α.Σ Ποντίων-Α.Ε Θύελλας/Αχιλλέα Κορυδαλλού 2-1, Α.Ε Περάματος-Ένωση Ρέντη 0-1, Ήφαιστος-ΑΟΑΔ 3-0, Άρης Αμφιάλης-Παντζιτζιφιακός 3-1.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png