Α.Ε. Σαρωνικός - Α.Ε. Περάματος 0-1. Για την 20η αγωνιστική του Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σωτήρης Μπήτρος.
Την ήττα με 1-0 από την ΑΕ Περάματος γνώρισε η ΑΕ Σαρωνικός για την 20η αγωνιστική του Πειραιά. Η ομάδα του Δημήτρη Βουτσινά αν και καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, εμφάνισε τρομερή αδράνεια στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι του Περάματος να φτάσουν σε μια πολύ σπουδαία νίκη.

Οι νησιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να σπάσουν τις αμυντικές διαθέσεις των φιλοξενούμενων οι οποίοι μπήκαν στο ματς με πρώτο στόχο το μηδέν στην άμυνα. Πέκωφ, Νεκτάριος Μπακόμητρος, Ατματζίδης και Πασχάλης, βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές κοντά στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, αλλά αμφότερες οι προσπάθειές τους κατέληξαν είτε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Περάματος Ανδρεάδη, είτε σουτ. Η συνεχής πίεση των μπλε της Αίγινας έδειχνε πως κάποια στιγμή θα απέφερε καρπούς, καθώς η υπεροχή τους ήταν πέρα από εμφανής. Αντί όμως αυτού, στο 35ο λεπτό στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη των κιτρινόμαυρων στα καρέ της ΑΕ Σαρωνικός, σημειώθηκε το 1-0 με σκόρερ τον Λαθούρη.

Οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν την μπάλα από την περιοχή τους, εκείνη πήρε μια περίεργη τροχιά παίρνοντας πορεία στην πλάτη της άμυνας των νησιωτών, με τον Λαθούρη να κερδίζει την κόντρα με τον Κώστα Μπακόμητρο, και να σημειώνει το 1-0. Ένα γκολ το οποίο έφερε τους παίκτες της ΑΕ Σαρωνικός να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή Σφούνο, καθώς ο επιθετικός της ΑΕ Περάματος στην φάση με τον Μπακόμητρο πήρε την μπάλα καθαρά με το χέρι, με τον διαιτητή προς έκπληξη όλων να δείχνει σέντρα. Στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της Αίγινας προσπάθησαν μετά το σοκ να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά η αδράνεια στην τελική πάσα δεν τους το επέτρεψε.

Στην επανάληψη και μετά τις οδηγίες του Βουτσινά, οι μπλε συνέχισαν να πιέζουν, ενώ δεν είναι υπερβολή ότι σχεδόν μέχρι το τέλος του αγώνα, είχαν εγκατασταθεί στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 73ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Πρέλα, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Και σε αυτό το σημείο υπήρξαν εντονότατες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με τον Σφούνο να δείχνει ανένδοτος στην απόφαση του. Στα τελευταία 10 λεπτά η ΑΕ Σαρωνικός βρισκόταν συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή, με την μπάλα όμως να μη τους κάνει τα κέφια.

Στο 88ο λεπτό ο Γιαννούλης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σφούνου. Το τελικό σκορ πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλη την αποστολή της ΑΕ Περάματος. Από την άλλη υπάρχει προβληματισμός στους νησιώτες, όχι τόσο για την ήττα όσο για την δυστοκία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αν και ήταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες. Στα αξιοσημείωτα, η αλλαγή πριν την έναρξη του αγώνα, αφού ο Νίκος Μαριόλης ήταν εμπύρετος τις τελευταίες μέρες και κατά την διάρκεια του ζεστάματος (ήταν στις βασικές επιλογές του Βουτσινά), ένιωσε έντονο πονοκέφαλο με αποτέλεσμα την θέση του να πάρει ο Γκιόκα, με τον Πέκωφ να αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενείται από τον ΑΣ Ποντίων.

ΑΕ Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης, Κάτσας (66' Χρυσοχόος), Σταμπούλογλου, Μαριόλης Γ, Γιαννούλης, Πασχάλης, Ατματζίδης, Γκιόκα (46' Πρέλα), Μπακόμητρος Ν (83' Θεοδώρου), Πέκωφ.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Παντζιτζιφιακός-ΑΕ Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού 1-2, Φαληρικός-Κερατσίνι 0-3, Κορυδαλλός-ΑΣ Ποντίων 4-1, Αρμενική-Α.Ο.Α.Δ. 1-1, Ήφαιστος-Ένωση Ρέντη 1-3, Άρης Αμφιάλης-Ίκαρος Καλλιθέας 0-0, Αετός Κορυδαλλού-Δόξα Πειραιά 1-1.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png