1ο Σχολικό Τουρνουά Μπάσκετ - Βόλεϋ.

Το 1ο Σχολικό Τουρνουά Μπάσκετ - Βόλεϋ για μαθητές γυμνασίου - λυκείου ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Το σχολικό Τουρνουά γίνεται από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό και θα ολοκληρωθεί σε δύο ημέρες. Η πρώτη από αυτές ήταν αφιερωμένη στο άθλημα του μπάσκετ και συνολικά πήραν μέρος 39 μαθητές από τα γυμνάσια της Αίγινας, της Κυψέλης και της Αγίας Μαρίνας - Μεσαγρού και από το Λύκειο. Οι αθλητές χωρίστηκαν σε ομάδες των τριών παικτών. Στις ομάδες των γυμνασίων συμμετείχαν 27 μαθητές, ενώ στις ομάδες του Λυκείου 12.

Στο video που ακολουθεί οι αγώνες και οι βραβεύσεις των μαθητών του γυμνασίου:

"Για μας δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει. Σίγουρα ένα παιδί θα βάλει ένα καλάθι παραπάνω, κάποια ομάδα θα συνεργαστεί λίγο καλύτερα από την άλλη. Εμάς μας νοιάζει που ήρθατε εδώ, που ξεκινάμε αυτό του τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό" είπε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κύριος Φίλιππος Τζίτζης, καλωσορίζοντας τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού που παραβρέθηκαν στην έναρξη του τουρνουά.

Στο video που ακολουθεί οι αγώνες και οι βραβεύσεις των μαθητών του λυκείου:

Ο ικανοποιητικός αριθμός των μαθητών γυμνασίου που συμμετείχαν, καταδεικνύει την ανάγκη που έχουν τα νέα παιδιά του νησιού να συμμετέχουν σε ομαδικά αθλήματα και να χαίρονται τις εμπειρίες που προσφέρει η συμμετοχή τους σε αυτά. Από την άλλη οι μαθητές του Λυκείου πρόσφεραν πολύ δυνατές φάσεις, με γρήγορο μπάσκετ και ωραίο θέαμα. Όλοι ήταν νικητές σήμερα! Μετά το τέλος των αγώνων έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια. Απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης και ο αντιπρόεδρος κύριος Στέλιος Λαμπαδάριος, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Χαράλαμπος Μαράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριος Μανώλης Νικολούζος, μέλη το Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού και εκπαιδευτικοί.

MVP των αγώνων αναδείχθηκαν από τους μαθητές του γυμνασίου ο εξαιρετικός Αντώνης Τζίτζης και από τους μαθητές του Λυκείου ο "ιπτάμενος" Σώζος Χαρτοφύλακας.

Από τους μαθητές του Λυκείου οι δύο πρώτες ομάδες ήταν οι:

1η ομάδα: Χαρτοφύλακας Σωζος, Καραβασίλης Νϊκος, Τσορτσορός Γεώργιος.
2η ομάδα: Τζαμουτζαντώνης Παντελής, Τόγιας Δρόσος, Πετρίτης Νεκτάριος.

Από τους μαθητές του Γυμνασίου οι δύο πρώτες ομάδες ήταν οι:

1η ομάδα: Στουραΐτης Σπύρος, Χαριάτης Θανάσης, Πάνος Σωτήρης.
2η ομάδα: Λέκκας Αλέξανδρος, Τζίτζης Άγγελος, Ρακίπι Τισιάνο.

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες των μαθητών του γυμνασίου εδώ.
Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες των μαθητών του λυκείου εδώ.

Στη φωτογραφία του πρώτου θέματος ο Σώζος Χαρτοφύλακας σε ένα δυνατό κάρφωμα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης.

Οι αγώνες του βόλεϋ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών από τα γυμνάσια και το λύκειο του νησιού, συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής το 1ο Σχολικό Τουρνουά Μπάσκετ - Βόλεϋ. Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο βόλεϋ και από νωρίς κορίτσια και αγόρια είχαν κατακλύσει το γήπεδο του μπάσκετ και της αντισφαίρισης. Οι προκριματικοί ξεκίνησαν λίγο μετά τις 06:30 το απόγευμα, η ημέρα ολοκληρώθηκε τέσσερεις περίπου ώρες μετά, με τους τελικούς των αγοριών και των κοριτσιών και φυσικά με τις απονομές των μεταλλίων.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμές από τους προκριματικούς των αγώνων αγοριών και κοριτσιών:

Στους αγώνες βόλεϋ της Κυριακής έλαβαν μέρος 55 συνολικά μαθητές από το Γυμνάσιο Αίγινας, Κυψέλης, Μεσαγρού, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ. Η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που δύο ομάδες, η μία από το ΕΠΑΛ και η δεύτερη από το Γυμνάσιο της Κυψέλης, δεν κατάφεραν τελικά να συμμετάσχουν, καθώς σύμφωνα με την επιτροπή των αγώνων έφτασαν στο γήπεδο στις 8 μ.μ. Στους αγώνες πήραν μέρος 31 κορίτσια και 24 αγόρια.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να τον τελικό των αγοριών ανάμεσα στα γυμνάσια της Αίγινας και της Κυψέλης:

Στους τελικούς των αγοριών έφτασαν τα γυμνάσια της Αίγινας και της Κυψέλης. Οι ομάδες των δύο γυμνασίων πρόσφεραν υπέροχο θέαμα με συνεχείς μάχες πάνω στο φιλέ. Και οι δύο ομάδες τα "έδωσαν όλα". Τον τελικό κέρδισε η ομάδα της Κυψέλης με 2-1 σετ, σε ένα παιχνίδι που κράτησε έντονο το ενδιαφέρον, μέχρι κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όμορφο θέαμα και στον τελικό των κοριτσιών, με τα κορίτσια του γυμνασίου της Αίγινας να συναγωνίζονται τα κορίτσια του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ. Νικήτρια ομάδα το γυμνάσιο Αίγινας.

Μετά το τέλος των αγώνων οι ομάδες που έφτασαν στον τελικό πήραν τα μετάλλια τους, από τον αντιδήμαρχο κύριο Φίλιππο Τζίτζη και την γυμναστήρια κυρία Φωτεινή Μπήτρου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, που έκαναν τις απονομές.

Δείτε φωτογραφίες από τις απονομές εδώ.