Αποκλεισμός με "ψηλά το κεφάλι" για την πρωταθλήτρια ομάδα των Κορασίδων Γ' της ΕΣΠΕΔΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ανώτερος και στο 2ο παιχνίδι της σειράς ο Πορφύρας, ο οποίος επικράτησε με 3-0 σετ του Σαρωνικού στο Παναγιώτης Σαλπέας και προκρίθηκε στο Final 4 των κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ. Η πειραιώτικη ομάδα ήταν κυρίαρχη στο ματς με τον Σαρωνικό να δείχνει καλό πρόσωπο στο 3ο σετ. Με όπλο το πολύ καλό σέρβις και τις αποτελεσματικές επιθέσεις, οι γηπεδούχες πήραν εύκολα το 1ο σετ με 25-9. Στο 2ο σετ οι κοκκινόμαυροι πήραν από την αρχή μεγάλο προβάδισμα, με αποτέλεσμα να φτάσουν άνετα στο 25-14 και στο 2-0. Η μερική αντίδραση των νησιωτών ήρθε στο 3ο σετ, με τις νεαρές αθλήτριες του νησιού να δείχνουν αρκετά καλά στοιχεία. Η ποιότητα όμως των αντίστοιχων του Πορφύρα δεν άφησε πολλά περιθώρια στο τέλος με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει πρώτη στους 25 πόντους, αφήνοντας τον νησιωτικό σύλλογο στους 22. Το 2-0 της σειράς του συγκεκριμένου ζευγαριού έδωσε στον Πορφύρα την πρόκριση στο Final 4 της ΕΣΠΕΔΑ, με τον Σαρωνικό να μένει εκτός.

Οι ταλαντούχες βολεϊμπολίστριες της Πόπη Γιαννάκη παρά τον αποκλεισμό από την συνέχεια, πραγματοποίησαν εξαιρετική χρονιά φέτος με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας και μάλιστα αήττητες. Ο Σαρωνικός πήρε επίσης την άνοδο στην Β' κατηγορία στην οποία θα συμμετέχει την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τα σετ 25-9, 25-14, 25-22.

Α.Ο. Σαρωνικός (Γιαννάκη): Καλοκούβαρου, Γκούρι, Σταθοπούλου, Λορέντζου, Ταμπακίδη, Μαλτέζου, Μητρομελέτη, Μαρμαρινού.

Εντός έδρας ήττα για την γυναικεία ομάδα βόλεϋ του Σαρωνικού από το Μοσχάτο με 3-1 σετ, για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της τοπικής κατηγορίας της ΕΣΠΕΔΑ. Το παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ ξεκίνησε ιδανικά για την φιλοξενούμενη ομάδα η οποία πήρε το προβάδισμα με 25-23, ένα σετ το οποίο όπως δείχνει και το σκορ, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ίδιο περίπου σκηνικό και στο 2ο σετ, με τις αθλήτριες της Πόπης Γιαννάκη να δείχνουν και πάλι σε καλή κατάσταση, αλλά κάποιες στιγμές αδράνειας έφερε το 25-21 για την ομάδα του Μοσχάτου και το 0-2. Το 3ο σετ ήταν συγκλονιστικό αφού οι δυο ομάδες βάδιζαν πόντο-πόντο με τον Σαρωνικό να δείχνει χαρακτήρα στο τέλος και με 28-26 να μειώνει σε 2-1 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στο 4ο σετ το Μοσχάτο μπήκε πιο δυνατά από την αρχή, με τον Σαρωνικό να ισορροπεί στην συνέχεια αλλά η εμπειρία των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με το άγχος των γηπεδούχων σε καίρια σημεία, έφεραν το 25-16 και το 1-3. Αυτή η ήττα απομακρύνει την ομάδα της Αίγινας από την 4αδα, ενώ την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός φιλοξενείται από την πρωτοπόρο ομάδα του Ιλίου.  Τα σετ 23-25, 21-25, 28-26, 16-25.

Α.Ο. Σαρωνικός (Γιαννάκη): Καλοκούβαρου, Λορέντζου, Σταθοπούλου, Γκούρι, Σαριδάκη, Μπαβελή, Δαπόλα, Ταμπακίδη, Χατζίκου, Γιαννούλη.

Την 3η τους νίκη σε 4 αγώνες πέτυχαν οι παγκορασίδες του Σαρωνικού οι οποίες επικράτησαν με 3-1 σετ της Φιλίας στο Πέραμα για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ. Οι μικρές του νησιού για ακόμα ένα ματς ήταν εξαιρετικές, φεύγοντας από το κλειστό του Περάματος με το διπλό. Το συγκρότημα της Πόπης Γιαννάκη ξεκίνησε ιδανικά το ματς, παίρνοντας το 1ο σετ με 26-24, ένα σετ το οποίο ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο. Στο 2ο σετ οι γηπεδούχες μπήκαν καλύτερα από την αρχή και με όπλο τις αποτελεσματικές επιθέσεις έφτασαν στο 25-21 και στην απόλυτη ισορροπία στο ματς. Τα δύο τελευταία σετ όμως ανήκουν ολοκληρωτικά στην νησιώτικη ομάδα, η οποία παίζοντας κατά διαστήματα ολοκληρωτικό βόλεϋ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Περάματος να κάνει σκέψεις για κάτι καλύτερο. Με εξαιρετικό σέρβις και επιθετικές προσπάθειες που βρήκαν στόχο, τα νεαρά κορίτσια του Σαρωνικού έφτασαν άνετα στο 25-19 και στο 1-2. Με όπλο πλέον και την ψυχολογία, οι ταλαντούχες βολλεϊμπολίστριες του νησιού μπήκαν στο 4ο σετ αποφασισμένες να τελειώσουν γρήγορα την υπόθεση νίκη, και τα κατάφεραν παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο βόλεϋ. Το 25-16 το οποίο έφερε και την νίκη με 3-1 ήρθε φυσιολογικά για τις φιλοξενούμενες, οι οποίες συνεχίζουν αήττητες εκτός έδρας (η μοναδική ήττα στο ΕΠΑΛ από τον Ιάσων Νίκαιας), μετά από 4 αγωνιστικές. Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός έχει ρεπό.

Τα σετ 24-26, 25-21, 19-25, 16-25.

Α.Ο. Σαρωνικός (Γιαννάκη): Μαρμαρινού Ευτυχία, Μαλτέζου, Κόστερ, Νικολαΐδου, Μαρμαρινού Αδαμαντία, Νομικού, Τσίρου, Ρωπαΐτη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png