Γ.Σ.Κ. Ειρήνη-Α.Ο.Α. Σαρωνικός 3-1 σετ. Για την 10η αγωνιστική των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG-6556-00.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός των πολλών απουσιών ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Ειρήνη Κορυδαλλού στο ντέρμπι του ομίλου. Η ομάδα του νησιού παρατάχθηκε στο παρκέ του Νέου Κλειστού του Κορυδαλλού με μόλις 9 αθλήτριες καθώς υπήρξαν πολλές απουσίες για διάφορους λόγους (τραυματισμοί κ.α.). Από την άλλη οι γηπεδούχοι αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκαν πλήρης.

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στα αγωνιστικά, ο Σαρωνικός αν και ηττήθηκε έδειξε πιο ομάδα από τον αντίπαλο, παίζοντας ορθολογικό βόλεϊ που όμως δεν έφτανε, καθώς πέραν του όχι και τόσο καλό σέρβις, υπέπεσε σε λάθη σε πολύ καίρια σημεία. Στο 1ο σετ η Ειρήνη ξεκίνησε πιο δυνατά, με τις φιλοξενούμενες να ανακάμπτουν στη συνέχεια, με το σετ να πηγαίνει πόντο-πόντο μέχρι τους 20 πόντους. Εκεί κάποια σημαντικά λάθη έφεραν τις γηπεδούχες στο 1-0 με 25-21. Στο 2ο σετ ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 3-0, με την Ειρήνη να κάνει την αντεπίθεση της και να προηγείται με 4-3. Και αυτό το σετ ήταν αμφίρροπο, με τη νησιωτική ομάδα όμως να δείχνει ανώτερη αγωνιστικά.

Οι κυανόλευκες προηγήθηκαν με 23-21, και παρόλο που η ομάδα του Κορυδαλλού ισοφάρισε σε 23-23, με τεράστια ψυχικά αποθέματα οι νεαρές αθλήτριες της Σβέτλας Βασίλεβα πήραν το σετ με 26-24 και ισοφάρισαν σε 1-1. Το 3ο σετ το οποίο ήταν συγκλονιστικό, ο Σαρωνικός ξεκίνησε έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του πολύ δυνατά, δείχνοντας ότι έστω και δύσκολα θα έκανε την ανατροπή. Με όπλο τις σωστές επιθέσεις αλλά και την βελτιωμένη υποδοχή, η ομάδα της Αίγινας έδειξε να κυριαρχεί του αντιπάλου, ο οποίος έβλεπε βάση της απόδοσης αλλά και της διαφαινόμενης ποιότητας των φιλοξενούμενων, ότι δεν θα κατάφερνε να είναι ανταγωνιστικός.

Από την αρχή του 3ου σετ ο Σαρωνικός ήταν πάντα μπροστά με 3 και 4 πόντους, με την Ειρήνη όμως προς το τέλος να μειώνει αρκετά εκμεταλλευόμενη τα αναίτια λάθη των νησιωτών. Στο τέλος όμως και παρόλο που ο Σαρωνικός προηγήθηκε με 22-20 και έδειχνε να έχει το έλεγχο, εμφανίστηκε η λογική κόπωση με αποτέλεσμα να έρθουν τα λάθη στο πλέον κρίσιμο σημείο, με την έμπειρη ομάδα του Κορυδαλλού να το εκμεταλλεύεται και με 25-22 να φτάνει ανέλπιστα (βάση γενικής εικόνας των δυο στο σετ) στο 2-1. Η συγκλονιστική εξέλιξη του 3ου σετ και η κατάκτηση του από την ομάδα της Ειρήνης, έριξε όπως είναι φυσιολογικό την ψυχολογία των μικρών του νησιού, με αποτέλεσμα να χαθεί εύκολα το 4ο σετ (9-25) και να έρθει η ήττα με 3-1.

Ένα πραγματικό ντέρμπι λοιπόν για την 10η αγωνιστική, με την Ειρήνη Κορυδαλλού να παίρνει το τρίποντο, και τον Σαρωνικό να δείχνει ομάδα με ποιότητα και ταλέντο που όμως προδόθηκε από τις πολλές απουσίες και φυσικά τα ατομικά λάθη σε καίρια σημεία.

"Σίγουρα όταν έχεις περιορισμένες επιλογές παικτών, δεν μπορείς να δώσεις περισσότερες ανάσες σε αθλήτριες κατά την διάρκεια του αγώνα. Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για εμάς, το οποίο φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Σε γενικές  είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια. Έχουμε ποιότητα και πολύ ταλέντο στην ομάδα και φάνηκε στο παιχνίδι παρά την ήττα η οποία έτσι όπως ήρθε μας στενοχωρεί. Το πρόβλημα μας στο παιχνίδι πέραν των απουσιών, ήταν το σέρβις. Τα κορίτσια στα περισσότερα σέρβις σημάδευαν την αντίπαλη λίμπερο κάτι το οποίο έπρεπε να αποφύγουμε. Σίγουρα έγιναν και κάποια ατομικά λάθη, τα οποία τα συζητήσαμε με τα κορίτσια. Είμαι σίγουρη ότι κατάλαβαν το το πήγε λάθος και θα προσπαθήσουμε μέσα από την προπόνηση να το διορθώσουμε",  τόνισε η έμπειρη προπονήτρια του Σαρωνικού στο Aegina Portal.

Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος με την ομάδα της Αίγινας να τερματίζει στην 3η θέση με 12 βαθμούς με 4 νίκες και 4 ήττες. Το πρωτάθλημα των Κ-18 δεν τελειώνει εδώ για τον Σαρωνικό, καθώς θα ακολουθούν αγώνες κατάταξης με το πρόγραμμα των αγώνων να ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Κατσούλης και Κορδετζάκη. 

Τα σετ 25-21 (30’), 24-26 (29’), 25-22 (27’), 25-9 (20’). 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Μαρμαρινού, Μπόγρη, Δεδεγκίκα, Υζεηράι, Χαλδαίου-Λοράνδου, Λαδά, Τζάνι, Στρατηγού, Πιτσιλού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png