Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Α.Ο. Ένωση Ιλίου 2 - 3 σετ. Για την 7η αγωνιστική των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_5461.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα της πετοσφαίρισης τουλάχιστον σε επίπεδο υποδομών, ο Σαρωνικός ηττήθηκε με 3-2 σετ από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ένωση Ιλίου, την Κυριακή το μεσημέρι. Όσοι επέλεξαν να περάσουν το ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι τους παρακολουθώντας έναν αγώνα βόλεϊ των συγκεκριμένων ηλικιών σίγουρα ανταμείφθηκαν από το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες.

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Η αναμέτρηση η οποία διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ και έγινε στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής των Κ-18 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, ήταν άκρως συναρπαστική με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Ο Σαρωνικός όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον ισχυρό αντίπαλο, αλλά του έβαλε και δύσκολα καθώς προηγήθηκε με 2-0 σετ, ανατρέποντας τα δεδομένα αφού η ομάδα από το Ίλιον οδηγεί επάξια την κούρσα του πρωταθλήματος και μάλιστα χωρίς απώλεια βαθμών, πριν το παιχνίδι του ΕΠΑΛ.

Στα αγωνιστικά τώρα, η νησιώτικη ομάδα η οποία αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες μπήκε αρκετά καλά στο ματς, και βρέθηκε να προηγείται με 8-2, αναγκάζοντας τον προπονητή του φιλοξενούμενων να καλέσει τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ λειτούργησε για την ομάδα από το Ίλιον, η οποία ανέβασε την απόδοσή της με το σετ να πηγαίνει πόντο-πόντο μέχρι το 21-21. Εκεί, τα νεαρά κορίτσια της κόουτς Βασίλεβα που έδειχναν από την αρχή ότι μπορούν κάτι καλό, κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-23, με κύριο όπλο τους τις εξαιρετικές άμυνες αλλά και το πιεστικό σερβίς. Το 2ο σετ και με την ψυχολογία υπέρ του, ο Σαρωνικός μπήκε εξίσου καλά όπως στο 1ο, και με περίσσιο πάθος κατάφερε να βρίσκεται από την αρχή μπροστά στο σκορ.

IMG_5434.jpg

Λίγο πριν το τέλος όμως και ενώ οι γηπεδούχες έδειχναν να έχουν το πλεονέκτημα για το 2-0, με σερί πόντων οι φιλοξενούμενες πλησίασαν στο σκορ (23-21), και έδειξαν ικανές να γυρίσουν την κατάσταση. Η απόλυτη συγκέντρωση των νεαρών βολεϊμπολιστριών του νησιού όμως, έδωσε την απάντηση και με 25-21, η ομάδα του Σαρωνικού έκανε το 2-0, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον τον 1 βαθμό από την αναμέτρηση. Κάτι το οποίο πριν το παιχνίδι, φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο λόγω της αδιαμφισβήτητης ποιότητας του αντιπάλου.

Από εκείνο το σημείο τα πάντα άλλαξαν, καθώς η Ένωση Ιλίου και με την πλάτη στον τοίχο, άλλαξε εικόνα και εμφάνισε αυτή που την έχει φέρει και στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Δυτικής Αττικής μπήκε ιδανικά στο 3ο σετ με στόχο να επιστρέψει στο ματς, και πήρε από την αρχή το προβάδισμα το οποίο παρά την αντίσταση των νησιωτών, το κράτησε ως το τελος, μειώνοντας σε 1-2 (25-16). Σχεδόν ίδια εικόνα και στο 4ο σετ, με τη φιλοξενούμενη ομάδα να εκμεταλλεύεται το αναίτιο άγχος των κοριτσιών του Σαρωνικού και να φτάνουν εύκολα στο 25-14, στέλνοντας την αναμέτρηση σε 5ο σετ. Η εμπειρία και η ποιότητα των αθλητριών της Ένωσης Ιλίου φάνηκε και στο τάι μπρέικ, εκεί όπου το συγκρότημα του κόουτς Ηλιόπουλου ήταν απροσπέλαστο και με 15-4, έφτασε στη νίκη με ανατροπή. Ένα ομολογουμένως καταπληκτικό παιχνίδι, το οποίο καθήλωσε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα.

IMG_5472.jpg

Μοναδική παράσταση για τις αθλήτριες των δύο ομάδων, οι οποίες κέρδισαν επάξια το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων οι οποίοι ήταν αρκετά εκδηλωτικοί, μέσα σε ένα πραγματικά ωραίο κλίμα που δημιούργησαν, τόσο μέσα στο κλειστό όσο και έξω από αυτό.

Απόλυτα ικανοποιημένη από την εικόνα των αθλητριών της έμεινε η κόουτς Βασίλεβα: "Παίξαμε εξαιρετικά και με πάθος κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το Ίλιον βρίσκεται δίκαια στην 1η θέση, και το ότι καταφέραμε να του κόψουμε έναν βαθμό, είναι για εμάς πολύ σημαντικό ενόψει συνέχειας. Η εμφάνιση μας, ειδικά στα δυο πρώτα σετ μας γεμίζει ελπίδα για τη συνέχεια. Έχουμε πολλές ελλείψεις, αλλά τα κορίτσια μου έδειξαν σήμερα ότι κάτι καλό γίνεται στην ομάδα. Θέλω να τις συγχαρώ για την υπερπροσπάθεια, και είμαι σίγουρη ότι μέσα από την συστηματική προπόνηση θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο", τα λόγια της Σβέτλας Βασίλεβα στο Aegina Portal.

Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς Ηλιόπουλος συνεχάρη την προπονήτρια του Σαρωνικού για την εικόνα της ομάδας της, ενώ δεν παρέλειψε μάλιστα να συγχαρεί και μία μία τις νεαρές αθλήτριες του νησιού.

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών της Ένωσης Ιλίου στο πρωτάθλημα (2 βαθμοί το Ίλιον και 1 βαθμό ο Σαρωνικός), καθώς μέχρι την επίσκεψή του στο ΕΠΑΛ μετρούσε μόνο καθαρές νίκες (3-0 ή 3-1).

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης.

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός υποδέχεται τον Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Άγιο Ελευθέριο.

Τα σετ: 25-23, 25-21, 16-25, 14-25, 4-15.

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Κλώνου, Δεδεγκίκα, Λιότσου (λ), Μετούσι, Σακελλίου, Κλάρκ, Λούβαρη, Μπόγρη, Στρατηγού (λ), Γιάνι, Τριανταφύλλου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png