Επιστολή διαμαρτυρίας φορέων της Αίγινας, προς τους υπουργούς ναυτιλίας & τουρισμού, για τη διακοπή των πλόων του Ε/Γ Αγία Μαρίνα Αιγίνης.

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ  ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ  κ. ΔΡΙΤΣΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   κα.  ΕΛ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
ΥΠ. ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΥΕΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ν. Δ.  Τομέας Ναυτιλίας
ΣΥΡΙΖΑ  Τομέας Ναυτιλίας
ΠΑΣΟΚ  Τομέας Ναυτιλίας
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  Τομέας Ναυτιλίας                

Κ.  Υπουργέ,

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε πως το μοναδικό μέσο αξιοπλοΐας που συνδέει την Αγία Μαρίνα Αίγινας με τον Πειραιά, το Ε/Γ  Δ/Ρ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ, σταματάει από αύριο 11/9  τη γραμμή του από και προς Αγία Μαρίνα Αίγινας.

Αν αυτή η τραγική εξέλιξη επαληθευτεί, δηλαδή να μείνει εν μέσω της καλύτερης εποχής της τουριστικής περιόδου η Αγ. Μαρίνα (το τουριστικό θέρετρο του νησιού με χιλιάδες κόσμο στα ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα), ΧΩΡΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ, αυτό θα αποτελέσει τη χαριστική βολή και την ολοκλήρωση της καταστροφής των χειμαζόμενων κατοίκων-επαγγελματιών της περιοχής μας. Και όλα αυτά με την αποκλειστική υπαιτιότητα των υπηρεσιών σας!

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η Ναυτική Νομοθεσία, δεν παρέχει στον πλοιοκτήτη/εφοπλιστή του εν λόγω σκάφους, σε καμία περίπτωση, την διακριτική ευχέρεια να διακόπτει όποτε αυτός επιθυμεί τους πλόες και την σύνδεση του με τον προορισμό, αντίθετα προβλέπεται η μέγιστη περίοδος απόσυρσης 2 (δύο) μηνών.

Τυχόν συναίνεσή σας σε μεθόδευση ως ανωτέρω, θα σας βρει απέναντι με εκατοντάδες κατοίκους και δοκιμαζόμενους επαγγελματίες. Όπως γνωρίζετε, η Ένωση μας και το σύνολο των επαγγελματιών, σας έχει στηρίξει έμπρακτα σε πολλές περιπτώσεις. Και εσείς κ. Υπουργέ, έχετε αδήριτο καθήκον να προστατεύσετε τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και να προβείτε ΣΗΜΕΡΑ στις νόμιμες ενέργειες για την ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ. Έχετε την δικαιοδοσία, αλλά και την υποχρέωση, να μη μας αποκόπτεται από τον έξω κόσμο.

Έχετε καθήκον να προστατεύεται τα συμφέροντα των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων του τουρισμού στις μονάδες του νησιού, που αποτελούν τον μοναδικό οικονομικό πόρο του νησιού και όχι τις επιθυμίες των κάθε λογής καιροσκόπων.

ΑΙΓΙΝΑ ,  10/09/2016

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΩΧΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ                  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ          ΣΥΛ. ΕΝΟΙΚ. ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταύρος  Καλαμάκης                                 Δημήτρης  Ιωαννίδης                                          Νικόλαος  Κωστάκος



ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Δ. ΜΕΣΑΓΡΟΥ                    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Δ. ΜΕΣΑΓΡΟΥ

Εμμανουήλ  Λεούσης                               Θωμάς  Χαλδαίος



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png