Απεργία της ΠΝΟ στις 8 Δεκεμβρίου. Χωρίς πλοία θα μείνει η Αίγινα.

Χωρίς πλοία θα μείνει η Αίγινα στις 8 Δεκεμβρίου, λόγω απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα: Η Διοίκηση, αφού διαπίστωσε για μια ακόμη φορά ότι τα υφιστάμενα ζωτικά και καίρια προβλήματα του κλάδου οξύνονται, παρά τι ς συνεχείς παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας, αποφάσισε την πραγματοποίηση και νέας 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 00:01 ώρα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ύστερα και από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε και θέμα για το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών, επισημαίνουμε ιδιαίτερα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του προς το δυσμενέστερο θα συναντήσει την οξύτατη αντίδραση του κλάδου. Η ΠΝΟ τονίζει και πάλι ότι η ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος επιβάλλει την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών και όχι την αύξησή της .

Οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομ ία, έχουν υποστεί εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν και ν έα. Και αυτό καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Παράλληλα, η ΠΝΟ επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η απο ψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η μείωση τω ν επικουρικών μας συντάξεων, ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων μας με σαφή μείωση τους, η άλωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων μας η οξυνόμ ενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργ ασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png