Η λατρευτική πομπή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο της Αίγινας.

Με κάθε λαμπρότητα και με μεγάλη προσέλευση πιστών ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας, που τιμά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα μετά την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού και της αρτοκλασίας, ξεκίνησε η λατρευτική πομπή της περιφοράς της εικόνας στους δρόμους του κέντρου και την παραλία της Αίγινας. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας κοπέλες έραναν με άνθη το δρόμο, ενώ μέλη της εκκλησιαστικής χορωδίας έψαλαν τα εγκώμια. Στο χώρο έξω από το νοσοκομείο της Αίγινας πραγματοποιήθηκε δέηση, όπως και μπροστά από το δημαρχείο.

Οι πανηγυρικές, λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο το πρωί με τη θεία λειτουργία. Το Σάββατο στις 9 μ.μ. στο προαύλιο του ναού θα πραγματοποιηθεί οπτικοακουστική εκδήλωση με θέμα: "1974-2014. 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μία προσωπική μαρτυρία". Θα ακολουθήσει ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και φαγητό προσφορά των ενοριτών. Οι τριήμερες εκδηλώσεις μεταδίδονται ζωντανά από το Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png