Η περιφορά της εικόνας του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα.

Γιορτινή η ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά της Πέρδικας σήμερα, με τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού να την επισκέπτονται κατά εκατοντάδες. Η κίνηση των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο ήταν αυξημένη από νωρίς, και κορυφώθηκε τις βραδυνές ώρες. Επίκεντρο της γιορτής ο ναός του Αγίου Σώζοντα τη μνήμη του οποίου τιμά την Κυριακή η εκκλησία. Στα καταστήματα της παραλίας δύσκολα μπορούσε να βρει κανείς θέση, ενώ η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη σε όλους τους δρόμους και φυσικά στο προσκύνημα του ναού. Στην είσοδο του κεντρικού δρόμου του χωριού την κυκλοφορία ρύθμιζαν όργανα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν το λιμάνι του χωριού, την ώρα που ξεκινούσε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους της Πέρδικας. Τη λατρευτική πομπή συνόδεψε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας - ΜΟΥΣΑ, ενώ οι καταστηματάρχες έραναν τους δρόμους με λουλούδια.  Ο καιρός, ευτυχώς, διατηρήθηκε καλός παρά τις λίγες ψιχάλες που έπεσαν κατά διαστήματα. Πολύ μεγάλη ήταν η κίνηση στον εσωτερικό δρόμο, με τους δεκάδες μικροπωλητές να έχουν καταλάβει ένα μεγάλο μέρος του.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι βουλευτές κύριοι Κώστας Κατσαφάδος και Παναγιώτης Μελάς, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Αντώνης Μούρτζης και Βαγγέλης Δέδες, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας κύριος Τάσος Αμάφης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Θανάσης Λορέτζος, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Πέρδικας κύριος Νεκτάριος Κοκόλης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού και πλήθος κόσμου.

Σήμερα Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Σώζοντα θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png