Η περιφορά των επιταφίων στην παραλία της Αίγινας.

Πλημμυρισμένη από το φως των κεριών που τρεμοπαίζουν στον αέρα, η παραλία της Αίγινας ήταν το σημείο συνάντησης των τριών κεντρικών ενοριών του νησιού και των πιστών που ακολούθησαν την λατρευτική πομπή των επιταφίων της ενορίας τους. Οι εικόνες στις γειτονιές γύρω από τις εκκλησίες γνώριμες, αληθινά όμορφες, επαναλαμβάνονται στο πέρασμα το χρόνων, διατηρώντας την παράδοση. Οι νοικοκυρές αφού έραναν το δρόμο με άνθη, περίμεναν υπομονετικά να περάσει ο επιτάφιος μπροστά από το σπίτι τους.

Οι επιτάφιοι των ενοριών της Μητροπόλεως, της "Παναγίτσας" και του Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν στην Παλαιά Προβλήτα, με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας να παιανίζει πένθιμα εμβατήρια. Κατά την επιστροφή οι πιστοί κρατώντας αναμμένα κεριά ακολούθησαν μέχρι την ενορία τους τον επιτάφιο, όπου σύμφωνα με την παράδοση, μπαίνουν στον ναό περνώντας κάτω από αυτόν για ευλογία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png