Λιτάνευση της εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην παραλία και το κέντρο της Αίγινας.

Με αίθριο, ηλιόλουστο καιρό, οι κάτοικοι και οι προσκυνητές, που ταξίδεψαν στην Αίγινα από όλα τα μέρη της Ελλάδος κι από πολλά μέρη του κόσμου, παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στην παραλία του νησιού και στους δρόμους του ιστορικού κέντρου τη λιτανευτική πομπή της εικόνας, των Τιμίων Λειψάνων και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου. Είχε προηγηθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον νέο ναό, από όπου μετά το τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε με αυτοκινητοπομπή η κάθοδος στην Αίγινα του κλήρου και των πιστών. Από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, ξεκίνησε και φέτος η μεγάλη λατρευτική πομπή, που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των πιστών, οι οποίοι "πλημμύρισαν" με την παρουσία τους κάθε σημείο του παραλιακού μετώπου. Η λιτανεία ξεκίνησε με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας - ΜΟΥΣΑ, τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του νησιού, καθώς και την μπάντα του τοπικού Συστήματος Ναυτοπροσκόπων.

Τις εκδηλώσεις τίμησε και φέτος η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, που προπορευόταν παιανίζοντας, από τον κλήρο και τους ιεράρχες: Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου, με συμπροσευχόμενους τον Μητροπολίτη Καρθαγένης Αλέξιο, τον Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτων, τον Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ και τον Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, την ηγουμένη και τις μοναχές της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, καθώς και τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, των διοικητικών φορέων και των συλλόγων. Η λατρευτική πομπή περιελάμβανε δεήσεις στον ενοριακό ναό της "Παναγίτσας", στο κτίριο του Δημαρχείο, καθώς και στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου. Η λιτανεία κατέληξε στο Μητροπολιτικό ναό Αίγινας, και ολοκληρώθηκε με το λόγο του του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγινής κ. Εφραίμ, καθώς και τις τιμές που απέδωσαν οι σημαιοφόροι των σχολείων του νησιού και οι φιλαρμονικές του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας και του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε φωτογραφίες από τη λιτανεία εδώ.

Τα Τίμια Λείψανα, η Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα τεθούν σε προσκύνημα στη Μητρόπολη της Αίγινας μέχρι την επιστροφή τους στον καθολικό ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στις 4:30 μ.μ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png