Θεοφάνεια. Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας. Η ηλιοφάνεια, η υψηλή θερμοκρασία και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου ήταν τα κύρια στοιχεία της φετινής τελετής. Τα καπνογόνα από τις βάρκες, όπως και οι ναυτικές κόρνες από τα πλοία, δημιούργησαν μία χαρακτηριστική εικόνα, μαζί με τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας που συμμετείχαν στον εορτασμό.

Από την εξέδρα την τελετή παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και η δημοτική σύμβουλος κυρία Καίτη Σαλπέα. Και φέτος νέοι από την Αίγινα, τήρησαν το έθιμο της θρησκευτικής παράδοσης και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό και να λάβουν την ευλογία του. Για μία ακόμη χρονιά ο  Μανώλης Μακαρατζής κατάφερε να πιάσει πρώτος το σταυρό.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png