Η λατρευτική πομπή της εικόνας του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Αίγινας.

Τον Άγιο Νικόλαο τον προστάτη των ναυτικών τίμησε σήμερα η Αίγινα. Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού στην είσοδο του λιμανιού, τα σκάφη και η παραλία είχαν σημαιοστολιστεί για να τιμήσουν τη μνήμη του και να συμμετέχουν στον εορτασμό της κεντρικής ενορίας του Αγίου Νικολάου. Χθες το απόγευμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και η αρτοκλασία και σήμερα το πρωί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, μετά το τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η λιτανευτική πομπή στην παραλία του νησιού.

Έξω από τον ναό, αλλά και στη διαδρομή μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας οι πιστοί είχαν ράνει το δρόμο με άνθη και είχαν στρώσει χαλιά. Την λιτανεία συνόδεψε η μπάντα του τοπικού συστήματος ναυτοπροσκόπων, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου,ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, οι αντιδήμαρχοι κύριος Βαγγέλης Δέδες και Κώστας Γεννίτσαρης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού και πλήθος πιστών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png