Ο πανηγυρικός εορτασμός των αγίων Ιουλίου και Ιουλιανού στην Παχειά Ράχη.


Κλίμα εορταστικό  στην Παχειά Ράχη, όπου το διήμερο πανηγύριζε ο ενοριακός ναός του χωριού. Χθες το απόγευμα εψάλη ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίο παρακολούθησαν πιστοί από την γύρω περιοχή και από όλη την Αίγινα. Πραγματοποιήθηκε επίσης  η περιφορά της εικόνας των αγίων στα γραφικά δρομάκια του χωριού. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Η καταγωγή των δύο αγίων ήταν από το χωριό, προερχόντουσαν από μία εύπορη οικογένεια που έζησε εκεί. Ο Ιούλιος γεννήθηκε το 319, ενώ το 330 ο Ιουλιανός και αφού έλαβαν την βασική τους εκπαίδευση στην Αίγινα, συνέχισαν τις σπουδές τους στην Αθήνα. Εκεί σπούδασαν με το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το Θεολόγο και τον αυτοκράτορα Ιουλιανό. Τα δύο αδέλφια ανέπτυξαν μεγάλη ιεραποστολική δράση. Η εκκλησία μας γιορτάζει ξεχωριστά τους δύο αγίους: ο Άγιος Ιουλιανός γιορτάζει στις 7 Ιανουαρίου και ο άγιος Ιούλιος στις 31 Ιανουαρίου. Στις 19 Μαΐου η εκκλησία μας γιορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων τους.

Τον Αύγουστο του 2008 έγιναν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου των τοπικών αγίων Ιουλίου και Ιουλιανού, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην εκκλησία των Ταξιαρχών. Μπορεί να φτάσει κανείς εκεί ακολουθώντας ένα στενό δρόμο που βρίσκεται απέναντι από τον ενοριακό ναό της Παχειάς Ράχης.

Έρευνα, μελέτη και καταγραφή της ζωής και του πνευματικού έργου των αγίων Ιουλίου και Ιουλιανού έχει πραγματοποιήσει ο εν αποστρατεία ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος κύριος Κωνσταντίνος Σταμάτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png