Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Κυψέλης Αίγινας. Μνήμη για τον γέροντα Καλλιόπιο.

Στις   27  Φεβρουαρίου  2022  την Κυριακή  των Απόκρεω  στον Ιερά Μονή Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης Κυψέλης Αίγινας  (παλαιόν)  θα τελεστεί  η Ιερά μνήμη  για  τον  Γέροντα Καλλιόπιο (1906-1979).

Παρακαλείσθε  οι  κάτοικοι της  Αίγινας  όπως τιμήσετε  την  μνήμη του ,με την παρουσία σας  ( Θα τηρηθούν  οι υγειονομικοί κανόνες  για τον covid 19)

Για  την   Ιερά Μονή  
Αυξέντιος  
Μητροπολίτης Χερσώνος  Πατριαρχείου Κιέβου.

Σύντομο Βιογραφικό

Ι.-   Γεννήθηκε  στην Κρήτη  το 1906 . Το 1938 ήρθε στην Αίγινα  στο Μοναστήρι της “Χρυσολεόντισσας” και τις δεκαετίες 1940,1950 διακόνησε στο Μοναστήρι Της  “Αγίας Αικατερίνας”  με  μεγάλο έργο φιλανθρωπίας. ( Δεν υπήρξαν  τότε  φιλανθρωπικοί  σύλλογοι).Κατόπιν για  ένα μικρό διάστημα  οργάνωσε  τα Μοναστήρια της    “Χρυσοσκαλιτίσσης”  στην Κρήτη  και  του “Αγίου. Παντελεήμονα” στην  Σαλαμίνα .

ΙΙ.-Την δεκαετία του 1960 ίδρυσε “ εκ θεμελίων”  το Μοναστήρι  της “Ελευθερώτριας”  στο  Βαθύ  Αίγινας .Αξιόλογο  μοναστήρι σήμερα , με  την   εκκλησία πλήρως  αγιογραφημένη  ,  προς δικαίωση  του γέροντος  έστω  και σαράντα χρόνια αργότερα . Εδώ συνέχισε το έργο της φιλανθρωπίας ,  (οργανώνοντας  ακόμα  και συσσίτια  για τους  απόρους).Το εγκατέλειψε  εξαναγκαστικά,  χωρίς την θέλησή του  και  σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, διότι  κατηγορήθηκε  αδίκως.  Όμως δεν  αντέδρασε  , ενώ  ο κόσμος  και οι υπόλοιπες  μοναχές  τον δικαίωναν . Στο Άγιο Όρος παρέμεινε για  λίγο διάστημα και τελικά εγκαταστάθηκε στο Κορωπί  Αττικής  όπου ίδρυσε  το Μοναστηράκι του “Γενεθλίου της Θεοτόκου” και της “Αγίας Άννας”. Παρέμεινε  ως  το τέλος της  ζωής του ,το 1979 .Κατά  το διάστημα αυτό,  πολλοί κάτοικοι της Αίγινας  τον επισκέπτονταν  εκεί .  Σήμερα  οι κάτοικοι της  Αίγινας,  ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι στην ηλικία τον ενθυμούνται  για τον ενάρετο βίο του, την  πραότητα του , την ταπεινότητά του .Με την γλυκύτητα του προσώπου του και του χαρακτήρα του  διείσδυε στα βάθη της  ψυχής  του καθενός . Κοντά του ,εύρισκαν την γαλήνη στον εαυτό τους  και την λύση στο πρόβλημα που τους απασχολούσε .  Ένα θαύμα επιτελείτο  στην ψυχή τους,  όπως το περιγράφουν . Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος, υπέμενε  τα βάσανα που του συνέβαιναν ,χωρίς καθόλου  να δυσανασχετήσει, αλλά  με υπομονή  και καρτερικότητα  για  την  τελική  Επουράνια  Δικαίωση , όπως  και το έλεγε,  διότι  και το  πίστευε.
 
ΙΙΙ.- Η μνήμη του τελείται  στον Ι.Ναό Αγίων Κυπριανού  και  Ιουστίνης  στην Κυψέλη Αίγινας  κάθε Φεβρουάριο .

Για το βιογραφικό συνεργάσθηκε  η άτυπη  τετραμελής  επιτροπή. Άτομα  που  γνώρισαν  τον  Γέροντα.
1. Λαμπαδάριος  Χρήστος: Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού.      Ε.Α
2. Γκαρής  Στυλιανός: Συνταξιούχος Δημοτικός υπάλληλος .
3. Βουβάκης  Κωνσταντίνος: Αξιωματικός   Ελληνικής  Αστυνομίας . Ε.Α
4. Σκουλαρίκης  Ανδρέας: Επιχειρηματίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png