"Η διαχείριση πρέπει να τιμά δωρητές και διαχειριστές", είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ στο μνημόσυνο των ευεργετών του Δήμου. Τι είπε για το Εϋνάρδειο.

IMG_20240130_104133.jpg

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, στη Μητρόπολη της Αίγινας το ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών και δωρητών του Δήμου Αίγινας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε το χρέος προς τους ευεργέτες του Δήμου Αίγινας, που διέθεσαν στοιχεία της κληρονομίας τους στην πατρίδα τους, στο νησί τους, για να σκοπούς καλούς και αγαθοεργούς. Σημείωσε, ότι περνώντας τα χρόνια αυτό απομειώθηκε και σήμερα οι παρευρισκόμενοι στο μνημόσυνό τους ήταν ελάχιστοι. Επίσης, είπε ότι πρέπει να γίνεται καλή διαχείριση, που θα τιμά πρέπει να τιμά τον ευεργέτη και δωρητή και αυτούς που διαχειρίζονται αυτές τις προσφορές.

IMG_20240130_102419.jpg


"Πως θα κάνουμε 200 χρόνια της ορκωμοσίας του Καποδίστρια και θα πάμε σε αυτό το Εϋνάρδειο, να είναι μέσα η σκεπή του. Τώρα έμαθα ότι θα κάνουν υποστύλωση. Δεν θέλουμε υποστύλωση, τι να την κάνουμε την υποστύλωση", τόνισε ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το ιστορικό κτήριο, υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο πρέπει να γίνει όπως ήταν. Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι "Δεν μπορούμε να κάνουμε διακόσια χρόνια από την Ορκωμοσία του Καποδίστρια και να έχουμε αυτό εδώ το σχολείο χάλια με μια οροφή γκρεμισμένη. Ε, όποιος το ακούσει και το δει δεν θα μας πει μπράβο, ούτε θα μας τιμήσει".

"Εγώ θα το σκεφτώ πολύ, αν είναι έτσι, να κάνω δοξολογία για τα διακόσια χρόνια όταν μένει έτσι αυτό το πράγμα" υπογράμμισε και ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να το κυνηγήσουν με "νύχια και με δόντια".

Το μνημόσυνο τελείται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δωρητών και ευεργετών του Δήμου Αίγινας:

Ταρσίτσας Θωμαΐδου, Ιουλίας Κάτσα, Παντελή & Αρτέμιδος Κάππου, Σπύρου και Άννας Αλυφαντή, Διονυσίου και Ξανθούλας Κρητικού, Ιωάννη Γκίκα, Λεωνίδα Γκίκα, Βιργινίας Γκίκα, Μακρίνας Μοναχής, Νικολάου Ζωγράφου, Νικολάου Χριστόπουλου, Δημητρίου & Δέσποινας Γιαννούλη, Πολύμνιας Ηρειώτη, Λεονάρδου και Έλλης Λαδά, Βασιλικής Ντρε, Γεωργίου και Ελένης Καλαμάκη, Ελευθερίου Σώρρου, Δημητρίου Καλαμάκη, Γεωργίου Μούρτζη, Φίλιππα Ρεκλείτη, Αλεξάνδρου και Αντωνίου Ανδρούτσου.

Στο μνημόσυνο παρεβρέθηκαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Τζίτζης, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Καραγιάννης, Νίκος Μαρίνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Στέλιος Θεριανός, Σωτήρης Μπήτρος και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png