Ομιλία του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, σε εκδήλωση του Συλλόγου "Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας".

20240131_175437-omilia5.jpg

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών του νησιού μας, με κεντρικό ομιλητή τον Μητροπολίτη Κορέας και Έξαρχο Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιο, που φέτος διατελεί και ως μέλος της Συνόδου του Πατριαρχείου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Το έργο του Ευαγγελισμού δεν είναι επιλογή αλλά εντολή Του Χριστού προς όλους". 


Την εκδήλωση, που παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, προλόγισε και συντόνισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επιτροπός πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης. 

20240131_175437-omilia4.jpg

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε video, στο οποίο παρουσιάστηκε το σημαντικό έργο που επιτελείται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας. Αφορούσε τον νεόδμητο ναό, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και τις εργασίες για την αγιογράφησή του, σε πόλη της Κορέας.

20240131_175437-omilia3.jpg

Ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, που ξεκίνησε λέγοντας: "Να δοξάζουμε το Θεό, γιατί η Αίγινα έχει έναν ιεραπόστολο στην εκκλησία την ορθόδοξη, στην οικουμενική εκκλησία, είναι και αυτό δώρο Θεού, αλλά δεν είναι μόνο να καυχώμεθα γι’ αυτό, αλλά και εμπράκτως να δείχνουμε την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας".

20240131_174955.jpg

Την εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με κέρασμα, παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Μπήτρος, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου "Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας", οι ιερείς του νησιού και ένα μεγάλο κοινό που άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ενδιαφέρουσες ομιλίες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png