Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Μαραθώνα.


Εκεί που ο γαλήνιος ήχος της θάλασσας ακουμπά τα βότσαλα της ακτής και το σήμαντρο ακούγεται χαρμόσυνα στο βάθος, μία διαφορετική, ατμοσφαιρική και νοσταλγική εκδοχή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού συγκεντρώνει τους πιστούς κάθε χρόνο. Πρόκειται για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο Μαραθώνα, που και φέτος δημιούργησε μοναδικά συναισθήματα σε όσους είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν από κοντά. Ο πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Εμμανουήλ Πουλάκης και οι πιστοί, διασχίζουν την όμορφη παραλία του Μαραθώνα και φτάνουν στην άκρη του μόλου που υπάρχει εκεί.


Η τελετή είναι σεμνή, ο μόλος στολισμένος με φοίνικες και σημαίες φανερώνει την ιδιαιτερότητα της ημέρας. Το κρύο αισθητό, το ίδιο όμως και η γαλήνη που νιώθουν όλοι όταν μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού επιστρέφουν στον ναό της Αγίας Βαρβάρας και ανταλλάσσουν ευχές για την ημέρα και την καινούργια χρονιά. Την τελετή παρακολούθησαν η δημοτική σύμβουλος κυρία Τιτίνα Κανελλά, ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κύριος Στέλιος Στρατηγός και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png