Λαμπρός ο εορτασμός του Αποστόλου Κρίσπου, πρώτου επισκόπου Αιγίνης. .

Γράφει ο Στέλιος Κουτσούκος. Φωτογραφίες Στέλιος Κουτσούκος.

Με λαμπρότητα  εορτάστηκε και φέτος στην Αγιοβάδιστο νησο της Αίγινας η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Κρίσπου πρώτου επισκόπου Αιγίνης .Κατά την  παραμόνη αλλα και ανήμερα της Ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο σεβασμιώτατος Μητροπόλιτης Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ .Το παρόν έδωσε ολος ο κλήρος της νήσου αλλα και πλήθος πιστών που με μεγάλη ευλάβεια προσκύνησαν την Ιερά εικόνα του Αποστόλου και συμμετείχαν νοερά στις Ιερές ακολουθιές.Κατα την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού το Ιερόν κήρυγμα εκφωνήθηκε απο τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Ελευθέριο Κουμασίδη οπου αναφέρθηκε στον βιο του Αποστόλου αλλα και για το πως θα πρέπει να ειναι η ζωή μας στην εκκλησία .Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Εφραίμ ,οπου με τον πνευματικό του λόγο κέντρισε το ενδιαφέρον τον πιστων, που αναφερόνταν στην σημερινή στάση των ανθρώπων απέναντι στο πρόσωπο του Χριστού και για το πως μπορούμε να παραδειγματιστούμε απο την ζωή του Αποστόλου Κρίσπου.

Πριν το τέλος της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτάνευσις της Ιεράς εικόνος πέριξ του Ιερόυ Ναού.Στο τελος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρος τον εφημέριο του  Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβυτερο π. Φανούριο Μακαρανζή για την 20ετη διακονία & προσφορά του στην ενορία των Άγιων ,ευχαρίστησε θερμός τις κυρίες οι οποιες συνετέλεσαν στον αρχοντικό ευπρέπισμο του Ναου, και επιπλέον επένεσε την  παρουσία 4άρων ιεροσπουδαστών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής που με μεγάλη προθυμία και αγαπή δέχτηκαν  την ταπεινή πρόσκληση του εφημερίου και διακόνησαν κατα την τέλεση των ιερών μυστηρίων.

.Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png