Ιερόσυλοι λήστεψαν τάματα και αφιερώματα από το Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου.

Ένα θλιβερό περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από το ρεπορτάζ της εκκλησιαστικής πύλης "Ρομφαία". Πρόκειται για τη θρασύτατη ληστεία ιερόσυλων στο καθολικό της Μονής της Αγίας Τριάδας στον Άγιο Νεκτάριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκκλησιαστικής πύλης, αλλά και το ρεπορτάζ του Aegina Portal που ακολούθησε, την Πέμπτη περίπου στις 5 π.μ. έγινε αντιληπτή από μοναχές η διάρρηξη, που προφανώς είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα στο σημείο που βρίσκονται τα τάματα των πιστών και η Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου. Από τη διάρρηξη είχαν αφαιρεθεί εκτός από τα τάματα και άλλα τιμαλφή, εκκλησιαστικά εγκόλπια και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ρίγος προκαλεί και μόνο η ιδέα ότι ανάμεσα στη λεία των ληστών υπάρχουν αντικείμενα, τα τάματα, που αφορούν τη βαθιά πίστη των κατοίκων της Αίγινας και ανθρώπων από όλο τον κόσμο στον Άγιο Νεκτάριο και πίσω τους κρύβουν μια μεγάλη ιστορία πόνου και ελπίδας που γεννά αυτή η πίστη. Από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για το συμβάν.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png