Η Αίγινα τιμά τον προστάτη της, πολιούχο του νησιού, Άγιο Διονύσιο..

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του πολιούχου προστάτη της Αίγινας Αγίου Διονυσίου. Χθες το βράδυ στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία. Μετά τη δοξολογία, μαθητές από τα σχολεία της Αίγινας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της Δημοτικής Αρχής, φορέων και συλλόγων του νησιού, καθώς και πλήθος πιστών συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της Μητρόπολης της Αίγινας από όπου ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας του αγίου.


Η λατρευτική πομπή περνώντας από την οδό Κυβερνείου και μέσω της Αιακού, κατευθύνθηκε στην παραλία της Αίγινας, όπου οι πιστοί περίμεναν δεξιά και αριστερά του δρόμου. Έξω από το κτίριο του Δημαρχείου οι ιερείς πραγματοποίησαν δέηση. Η λιτάνευση ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στο Μητροπολιτικό ναό. Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png