Κατάνυξη για τη Σταύρωση του Θεανθρώπου στις εκκλησίες της Αίγινας. .

Η βαθιά θρησκευτικότητα χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα στις εκκλησίες της Αίγινας, καθώς Μεγάλη Πέμπτη σήμερα αναβιώνονται τα γεγονότα της τελευταίας ημέρα της ζωή του Χριστού. Οι ιερείς του νησιού διάβασαν τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη, ενώ ρίγη συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης δημιουργήθηκε στο εκκλησίασμα μετά το πέμπτο Ευαγγέλιο και την έξοδο του Εσταυρωμένου. Στη Μητρόπολη της Αίγινας κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωσή της την ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης.


Στις εκκλησίες του νησιού σήμερα το βράδυ, οι γυναίκες θα παραμείνουν μέχρι τα ξημερώματα στολίζοντας τον επιτάφιο και μοιρολογώντας, ψάλλοντας ύμνους στο Χριστό. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση του νησιού μας, οι γυναίκες το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έπαιρναν από τον ιερέα το ύψωμα και το τοποθετούσαν στα εικονίσματα, ώστε να το φάνε την Μεγάλη Πέμπτη του επόμενου χρόνου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png