Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας. . .

Για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας η σεμνή τελετή για την άφιξη του Αγίου Φωτός. Λόγω της αλλαγής της ώρας άφιξης του αεροπλάνου που μετέφερε το Άγιος Φως από τα Ιεροσόλυμα, δημιουργήθηκε μία αναγκαστική αλλαγή ώρας και στην τελετή άφιξής του στην Αίγινα. Οι κύριοι Νεκτάριος Λαβούτας και Σωτήρης Μπήτρος παρέλαβαν το Άγιος Φως από το αεροπλάνο και στη συνέχεια με τη αρωγή του Λιμενικού Σώματος έφτασαν στο νησί. Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αίγινα πραγματοποιήθηκε από το ναυαγοσωστικό σκάφος 512 του Λιμενικού Σώματος, τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του οποίου υποδέχθηκαν στην παλαιά προβλήματα ο Λιμενάρχης Αίγινας κύριος Κυριάκος Γκαρής, ο διοικητής της ναυτικής βάσης του Τούρλου κύριος Κυριάκος Κλώνος και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.


Ο πατέρας Αμφιλόχιος με τον Πατέρα Εμμανουήλ Πουλάκι παρέλαβε το Άγιος Φως και στη συνέχεια ψάλλοντας, το μεταλαμπάδευσαν στους κατοίκους του νησιού που είχαν συγκεντρωθεί στην προβλήτα των ιπταμένων. Ο Σύλλογος Αλιέων υποδέχθηκε το Άγιος Φως ανάβοντας βεγγαλικά, ενώ τιμές απέδωσαν άνδρες από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας που συνόδεψαν το Άγιο Φως στις ενορίες του νησιού.   

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αίγινα εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png