Ο εορτασμός στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας. .

Στιγμές που η θρησκευτικότητα σμίγει με την παράδοση, μέσα σε φόντο μπλε και λευκό. Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, στο μικρό λόφο λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα, πανηγυρίζει σήμερα, καθώς αύριο η εκκλησία τιμά τη μνήμη της. Λίγο μετά τις 7:30 πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η περιφορά της εικόνας στην παραλία και τον κεντρικό δρόμο, αργότερα ακολούθησε η αρτοκλασία.


Ο σημερινός καύσωνας ανάγκασε πολλούς πιστούς να προσέλθουν στον πανηγυρικό εσπερινό, μετά τις 8 οπότε και η ζέστη ήταν περισσότερο υποφερτή. Η προσέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ, ενώ αύριο θα τελεστεί η θεία λειτουργία. Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης.

Φέτος δεν υπήρχε κάποια πολιτιστική εκδήλωση στην περιοχή όπως τις προηγούμενες χρονιές, κατά την παραμονή του εορτασμού, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png