O πανηγυρικός εσπερινός στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, στο Νοσοκομείο της Αίγινας. .

Στον περίβολο του Νοσοκομείου Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό της Ανακομιδής του Ιερού λειψάνου του Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης. Μετά το πέρας της αρτοκλασίας, ο αρχιμανδρίτης Ελευθέριος Κουμασίδης μίλησε για τη φιλανθρωπία, αναλύοντας την έννοια, αλλά και την ουσία των πράξεων. Μεγάλος ήταν και φέτος ο αριθμός των προσκυνητών που προσήλθε για να ανασπαστεί την εικόνα. Αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία.


Ο Άγιος Διονύσιος, ο "Άγιος της Συγνώμης", γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Το 1577 μ.Χ., πήγε στην Αθήνα, για να βρει καράβι προκειμένου να ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα. Αλλά ο τότε αρχιερέας των Αθηνών, Νικάνορας, άκουσε κάποια Κυριακή το λαμπρό του κήρυγμα και μετά από πολλές παρακλήσεις τον έκανε επίσκοπο Αιγίνης, με την επίσημη κατόπιν έγκριση της Εκκλησίας Κωνσταντινούπολης, δίνοντας του το όνομα Διονύσιος. Συγχώρεσε το δολοφόνο του αδελφού του. Ο Διονύσιος πέθανε σε βαθιά γεράματα, 17 Δεκεμβρίου 1622 μ.Χ. Τάφηκε στη Μονή Στροφάδων και κατά την εκταφή το λείψανό του βγήκε ευωδιαστό και αδιάφθορο. Η αγιότητά του αναγνωρίσθηκε από το οικουμενικό πατριαρχείο το 1703 μ.Χ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png