Η περιφορά της εικόνας του Αγίου Σώστη στην Πέρδικα. .

Η παραλία της Πέρδικας ολόφωτη, ο μικρός δρόμος μπροστά από τα καταστήματα γεμάτος από άνθη που είχαν αφήσει οι γυναίκες για να περάσει η θρησκευτική πομπή. Για μία ακόμη χρονιά η περιφορά της εικόνας του Αγίου Σώστη στην Πέρδικα, παραμονή της τοπικής εορτής του χωριού, έδωσε μία διαφορετική πνοή στη φυσιογνωμία της περιοχής. Την ήρεμη, γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά, συμπλήρωσε η μεγάλη ακολουθία από τον κλήρο και τους κατοίκους του νησιού, που συνόδευαν το προσκύνημα.


Στην είσοδο και το προαύλιο του ναού εκατοντάδες πιστοί περίμεναν υπομονετικά να ανασπαστούν. Έξω από αυτόν η εικόνα γνώριμη, με μία τεράστια σειρά από πλανόδιους πωλητές που πουλούσαν ότι μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Την εικόνα κρατούσαν ναύτες από την Ναυτική Βάση του Τρούλου, ενώ στην είσοδο του χωριού δύναμη από το αστυνομικό τμήμα Αίγινας ρύθμιζε την κυκλοφορία. Μετά την ολοκλήρωση του εσπερινού, τα καφέ και τα εστιατόρια της παραλίας γέμισαν σιγά - σιγά από κατοίκους και παραθεριστές του νησιού, που βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της Πέρδικας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png