Ο εορτασμός του Αποστόλου Κρίσπου στην ενορία των Αγίων.

Τον πρώτο επίσκοπο της Αίγινας, τον απόστολο Κρίσπο, τίμησε σήμερα η ενορία του αγίου αποστόλου Κρίσπου στην περιοχή των Αγίων. Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια η περιφορά της εικόνας του αγίου στην περιοχή γύρω από τον ναό. Άλλωστε ο ναός στους Αγίους, είναι και ο μοναδικός που είναι αφιερωμένος σε αυτόν. Η παρουσία του επισκόπου Κρίσπου στην ειδωλολατρική τότε Αίγινα (κατά τη διάρκεια του 1ο αιώνα μ.Χ) θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και του αποδίδεται πλούσιο αποστολικό και επισκοπικό έργο.


Η δημιουργία της Επισκοπής στην Αίγινα από τον απόστολο Κρίσπο, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και για έναν ακόμη λόγο, αφού αυτή αποτέλεσε την πρώτη επισκοπή της Ελλάδας, επισκοπή η οποία και διατηρήθηκε μέχρι το 1852. Να σημειώσουμε ότι στον ίδιο χώρο ο Σύλλογος Προόδου & Αλληλεγγύης Αγίων Βαθέος Σουβάλας, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στον άγιο Κρίσπο που θα περιλαμβάνει ομιλία από τον αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Γελαδάκη, Ύμνους από τη Βυζαντινή Χορωδία Αίγινας και κέρασμα από το σύλλογο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png