Η περιφορά της εικόνας του πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου.

Με τη λιτάνευσης της εικόνας και των τιμίων λειψάνων του πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου, κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθες Κυριακή με τον πανηγυρικό εσπερινό στο Μητροπολιτικό ναό της Αίγινας. Η θρησκευτική πομπή ξεκίνησε λίγο μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας και σε αυτή συμμετείχαν μαθητές από σχολεία του νησιού, η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας, ο κλήρος του νησιού, εκπρόσωποι της διοίκησης του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, το τοπικό σύστημα ναυτοπροσκόπων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αίγινας.


Η λιτάνευση ξεκίνησε από το Μητροπολιτικό ναό και διαμέσου των οδών Κυβερνείου, Θωμαΐδου και Αιακού, συνεχίστηκε στην παραλία. Εκεί τα σημαιοστολισμένα πλοία που βρίσκονταν στο κεντρικό λιμάνι, απέδωσαν τιμές με συνεχείς συριγμούς, ενώ συνεργείο του δήμου είχε ράνει με δάφνες το οδόστρωμα. Στο κτίριο του Δημαρχείου και στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε δέηση. Η ηλιοφάνεια και η υψηλή θερμοκρασία, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, επέτρεψε στους κατοίκους του νησιού να παρακολουθήσουν τη λιτανεία της εικόνας χωρίς προβλήματα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη και θα χοροστάτησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ενώ τον εορτασμό τίμησε με την παρουσία του ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Σπύρος Σπυρίδων.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png