Απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας και Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ.

Γενικό Λύκειο Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

1. Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.).

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γενικό Λύκειο Αίγινας άμεσα για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Στη συνέχεια θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν το Μ.Δ. σε συγκεκριμένη προθεσμία: αρχικά κάνοντας κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και τελικά την οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση) μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ . Μέσα στην προθεσμία, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.


2. Προθεσμία υποβολής  Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) ως τις 8/7/2016. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να υποβάλει  το Μ.Δ.


3. Στάδια υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ) Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου.


4.   Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ


Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ  έχουν  :           
α) Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016.
β) Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν και μπορούν να λάβουν μέρος για το 10%, χωρίς νέα εξέταση.
        

Το Γενικό Λύκειο Αίγινας, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, παρέχει συμβουλές, οδηγίες και υποστήριξη για την συμπλήρωση του Μ.Δ. και τη σωστή επιλογή σχολής.
Η υποστηρικτική διαδικασία περιλαμβάνει:
* Ενημέρωση για τις σχολές και την κατάσταση στην αγορά εργασίας.
* Πρόσθετες πληροφορίες για τις σχολές (Μεταπτυχιακά- Μεταγραφές).
* Έγκυρο υπολογισμό μορίων σε κάθε επιστημονικό πεδίο.
* Προτεινόμενες σχολές.
* Έλεγχος ορθότητας Μηχανογραφικού Δελτίου
* Βοήθεια στην προετοιμασία αιτήσεων για Πανεπιστήμια εξωτερικού


Το Γενικό Λύκειο Αίγινας μέχρι τις 8/7/2016 θα είναι ανοιχτό κάθε εργάσιμη μέρα από τις 10:00 έως τις 13:00 για συμβουλές, ενημέρωση και επίλυση αποριών σχετικά με τα  θέματα που αναφέραμε.


Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας
Πούντος Γιάννης
Φυσικός
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png