Οι μαθητές της Γ' Λυκείου, επισκέφθηκαν την εικαστική έκθεση "Ύμνος εις την Ελευθερίαν", στη Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας.

20240213_103210.jpg
Την εικαστική έκθεση "Ύμνος εις την Ελευθερίαν", που λειτουργεί αυτή την περίοδο στην Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας, επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους. 


Ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Γκαρής μιλώντας στο Aegina Portal, είπε: "Για καλή μας τύχη κάποιοι άνθρωποι με το μεράκι τους, κατάφεραν και δημιούργησαν αυτό το χώρο εδώ, τη Δημοτική Πινακοθήκη και έτσι έχουμε όλοι την τύχη και τη χαρά να μπορούμε, εδώ, να θαυμάζουμε δωρεάν τα έργα τους και να ερχόμαστε σε επαφή μ' αυτό το κομμάτι της τέχνης. Σε μία εποχή που επικρατεί ο εθισμός στο άσχημο, ο εθισμός στο ποτό, στο κάπνισμα, στα ναρκωτικά, στη βία, στο bullying.

20240213_103642.jpg
Ένας χώρος ο οποίος σε φέρνει σε επαφή με την ομορφιά και την αισθητική. Σαν εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να δείξουμε το μονοπάτι  του πολιτισμού και της τέχνης στους μαθητές μας, το αν θα το ακολουθήσουν είναι δικό τους θέμα και δική τους επιλογή, γιατί η τέχνη πάντα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο".


20240213_103825.jpg 

Μάλιστα, ο κ. Γιώργος Γκαρής προέτρεψε τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, να επισκεφθούν με τους μαθητές τους, την έκθεση που θα λειτουργήσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024. 

 20240213_103922.jpg
Τέλος, ευχαρίστησε την κ. Χριστίνα Κυριακού που ξενάγησε τους μαθητές, την κ. Ίριδα Κρητικού, επιμελήτρια της έκθεσης, και την κ. Ρούλα Σαράντου, από το Γραφείο Δημάρχου, που βοήθησαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο σημείωμα της έκθεσης, από την κ. Ίριδα Κρητικού.

Και στο σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal, από τα εγκαίνια της έκθεσης.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png