Η απάντηση της κ. Αμαλίας Παππά, Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας των ΓΑΚ, στην επιστολή του κ. Σάκη Σακκιώτη για την μαρμάρινη πλάκα του Κυβερνείου.

Αξιότιμε κύριε Στριγάρη,

Με αφορμή τη δημοσίευση στο Aegina Portal της από 01-08-2023 επιστολής του πρώην δημάρχου της Αίγινας κ. Σάκη Σακκιώτη σχετικά με την μαρμάρινη πλάκα του Κυβερνείου, και προς αποφυγή παρερμηνειών θα ήθελα να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

Η μη τοποθέτηση της πλάκας στο Κυβερνείο σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε ολιγωρία της ΔΕΗ, η οποία άλλωστε δεν έχει πλέον καμία σχέση με την υλοποίηση του έργου, αλλά  σε καθαρά τεχνικούς λόγους. Με την έναρξη του τελευταίου κύκλου των εργασιών αποκατάστασης του κτηρίου, είναι προφανές, ότι  θα πραγματοποιηθεί και η επανατοποθέτησή της.

Κατανοούμε την ευαισθησία του κ. Σακκιώτη για την νέου ανάρτηση της πλάκας  αλλά δεν κατανοούμε πώς, αφού είδε τη φωτογραφία της και όποτε το ζητήσει μπορεί να διαπιστώσει ότι  φυλάσσεται εντός του Κυβερνείου, επανέρχεται αμφιβάλλοντας για την αξιοπιστία της Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Η μαρμάρινη πλάκα προφανώς δεν αγνοείται!

Μέλημα όλων μας είναι η ολοκλήρωση  των εργασιών της αποκατάστασης ενός κτηρίου που αποτελεί σύμβολο για την Αίγινα, και όχι μόνο,  και η όσο το δυνατόν ταχύτερη έναρξη της λειτουργίας των ΓΑΚ-Αργοσαρωνικού προς όφελος των πολιτών.

Παρακαλώ για τη δημοσίευση της επιστολής μας.

Με εκτίμηση

Αμαλία Παππά

Αναπληρώτρια  Γενική Διευθύντρια των ΓΑΚ