Επιστολή Νίκου Αλεξίου για το ζήτημα του "Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας".

Προς Αξιότιμο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππο Τζίτζη.

Κοινοποίηση: κ. Λορέντζο Αθανάσιο, γραφείο Προέδρου Δ.Σ.,γραφείο κ.Δημάρχου, Πρωτόκολλο Δήμου Αίγινας, Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης κα Σίλα Αλεξίου, Έγκριτη ενημερωτική ιστοσελίδα aeginaportal, πρ. Πρόεδρο κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη.

Αίγινα 16/1/2024
Επιστολή προς Δ.Σ. Αίγινας., Θέμα: "Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας"

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος συνάμα που το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου (17/1/2024) της νέας δημοτικής περιόδου 2024-2028, είναι αυτό της "προσθήκης του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας".

Πρόκειται μάλιστα για επικαιροποίηση της υπ' άριθμ 115/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.

Ωστόσο θα πρέπει ο Εισηγητής κύριος Δήμαρχος Αίγινας να μην λησμονήσει στην εισήγηση του την αναφορά στην ορθή σειρά των αυτοδιοικητικών γεγονότων που συνετέλεσαν στο να φτάσουμε στην πρώτη ψήφιση (2021) και στην Επικαιροποίηση (2024) του μείζονος σημασίας θέματος για την παιδεία αλλά και την κοινωνία του νησιού μας.

Χωρίς πολλές περιστροφές γιατί τα γραπτά μιλούν και αυτά μένουν, σας επισυνάπτω ως συνημμένα, τα δύο έγγραφα της αλήθειας για την εισήγηση της Κοινότητας Αίγινας, από το Συμβούλιο της οποίας και με πρόταση του υπογράφοντος τη σημερινή επιστολή, ξεκίνησε το εν λόγω θέμα!

Μάλιστα και τα δύο έγγραφά (Η υπ' αριθμ. 3/2021 απόφαση της Κοινότητας Αίγινας και το από 21/4/2021 Δελτίο Τύπου) έχουν συντάκτη τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας και σημερινό Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης κ. Παναγιώτη Κασιμάκη.

Η ελάχιστη λοιπόν αυτοδιοικητική ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπο πρώτα του πρ. Προέδρου και στη συνέχεια των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Αίγινας 2019-2023, πρέπει να οδηγήσει τον κ. Δήμαρχο στην αναφορά της Κοινότητας Αίγινας ως τον φορέα που άνοιξε το δρόμο για την σημερινή ψήφιση και επικαιροποίηση του εν λόγω θέματος.
Παραμένω σε αναμονή της αποκατάστασης της αυτοδιοικητικής τάξης από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά.

Νίκος Ευστ.Αλεξίου, πρ.Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας,
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στην Κοινότητα Αίγινας (2019-23).