Αποκριάτικη γιορτή από το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης.

Μία υπέροχη γιορτή διοργάνωσε και παρουσίασε σήμερα το πρωί το Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης. Η αποκριάτικη γιορτή έγινε στο προαύλιο του σχολείου και για μία ακόμη φορά φάνηκε, ότι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού της Κυψέλης είχε δουλέψει πολύ προκειμένου να παρουσιάσει αυτή την εκδήλωση. Κεντρικό θέμα της αποκριάτικης γιορτής ήταν ένας Αιγινήτικος γάμος, ενώ περιελάμβανε επίσης σκετς, μουσική, χορό και τραγούδι.

Η αποκριάτικη εκδήλωση ξεκίνησε με τις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου να χορεύουν συνοδευόμενοι από τραγούδια της αποκριάς, ακολούθησε σκετς και τραγούδια, όμως την παράσταση "έκλεψε" το κομβόι του γαμπρού και της νύφης που εμφανίστηκαν στο προαύλιο! Ο "γάμος" έκρυβε πολλές εκπλήξεις, ενώ ιδιαίτερα ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε η προσοχή που είχε δοθεί στην αμφίεση όσων μαθητών συμμετείχαν σε αυτόν.

Δείτε φωτογραφίες από την αποκριάτικη γιορτή εδώ.

Το αποκριάτικο δρώμενο είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού παρουσιάζονταν επιμέρους στοιχεία, που βοηθούσαν τους μαθητές να κατανοήσουν τη διαδικασία, τα αντικείμενα, αλλά και άλλα λαογραφικά στοιχεία. Την επιμέλεια για το αποκριάτικο γάμο είχε η δασκάλα της 6ης κυρία Έφη Τσολάκου, καθώς και οι κηδεμόνες κυρίες Ματίνα Μπαρμπέρη και Βιργινία Παπαπέτρου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png